1 litrelik coca cola

greyfurt
eskiden (25 yıl önce felan heralde) kocaman cam şişelerde olurdu. (normal coca cola şişesini gözünüzün önüne getirin. onun bir litrelik olduğunu hayal edin)

gerçek coca cola içicileri bilirki, kola şişeden içilir. işte o lezzeti bir litre olarak düşünün. (hansel ve gretel’i bir gece boyunca sagra special’a kilitlemek gibi bir şey işte)

bunların kapakları da farklıydı. öyle çevir aç felan yoktu o zamanlar. zaten çocuk olunduğu için güç bela taşınan bu şişeyi, pıçakla açması için büyük bir insan aranırdı ortamlarda.
angelus
biraz yanında da 1 litrelik pepsi vardır. ama tercih edilmez o, öksüzdür gibidir, gariptir. ben bazen sırf bu yüzden, kendisini yalnız ve boşlukta hissetmesin diye ondan alırım ve içerim. sonra alır karşıma konuşurum onunla. derim ki; "olur böyle şeyler zaman zaman pepsicim, üzülme sen. bir gün elbet senin de farkına varır bu bilinçsiz toplum. o eski günlerine, o seni tanıtmak için hoppidi hoppidi dans eden michael jackson lı reklamların olduğu şaşalı günlerine geri döneceksin. emin ol, sebat et" derim her ne kadar kendim de buna inanmasam bile. zira coca cola candır bi yerde, canandır. hastasıyızdır. ama sırf bikaç dakikalık zevk için başkalarını küçük ve hakir görmememiz lazım ey dostlar. zira ben de sizler gibiydim. lakin o 1 litrelik pepsi yi içtiğimde ve sonrasında karşıma alıp kendisi ile yaptığım konuşmadan sonra farkına vardım neyin ne olduğunun. sonrasında ayıldım, sonrasında aydınlandım. hayatı düşündüm sonra pepsinin geri kalanını içerken, ve vapurları. evet.
fasa fiso
gurbetci genclerin yaz tatili icin vatana geldikleri zaman, ellerinde su sisesi misali tasidiklari,sokakta, minibuste kafaya dikmek suretiyle likir likir ictikleri koladir bu.

hasktir
coca cola ve/veya benzeri mesrubatlarin (bira da dahil ve evet birayi mesrubattan sayiyorum) her boyunda farkli tat alirsiniz. 1 litrelik kolada hic bir zaman 2.5 litrelik kola tadini bulamazsiniz, 1.5 lt veya 33luk teneke kola tadi. konuyu getirmeye calistigim yer; 1. sirayi 33lue kaptirmis ama 2. sirada yerini almis kola ve boyudur (ohm pardon hacmi) v=1l

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol