11 mart 2020 covid-19 virüsünün türkiye'de görülmesi

independence
24 nisan güncellemesi

vaka sayisi 3.122 kisi artarak 104.912 kisi oldu.
can kaybi sayisi 109 kisi artarak 2.600 kisi oldu.
bugun iyilesen kisi sayisi 3.246 kisi.
toplamda iyilesen kisi sayisi 21.737 kisi.
bugun yapilan test sayisi 38.351 adet
toplamda yapilan test sayisi 830.257 adet
toplam yogun bakim sayisi 1.790 kisi.
toplam entube kisi sayisi 929 kisi

umudum bu sayilarin realitesinde. normalde hemen hemen her türk vatandasi gibi hukumetin acikladigi sayilara her zaman temkinli yaklasmisimdir. sadece türkiye icin gecerli degil bu temkn elbette, çin'in acikladigi sayilari da mantigima oturtamiyorum.

ancak ote yandan dun dsö'nün ülkemiz ile alakali yapmis oldugu "temkinli bir iyi niyet tasiyoruz" aciklamasi, ardindan cnn'de yayinlanan cerrahpasa hastanesi haberi ve haberi yapan muhabirin sözleri bir nebze daha fazla umutlanmama sebep oldu.

bugun ilk defa iyilesen kisi sayisi yeni vaka sayisini gecti. 3.246 iyilesen kisi sayisi cok cok onemli bir sayi. dun iyilesen kisi sayisi 2.014 dü ve bu sayi da gecmis gunlere nazaran cok cok onemli bir sayiydi, oysa bugun cok daha fazlalasti. buna bagli olarak entube kisi sayisi da dustu. ha keza can kaybi sayisi da dususte sukurler olsun. vaka sayisi halen bir miktar yukseliste olmasina ragmen can kaybi sayisinin dusmesi ve iyilesen kisi sayisinin bir anda ciddi oranda artmasi buyuk umut veriyor.

yoneticilerimiz bir kere olsun bizi sasirtsinlar da bu sayilar yillik enflasyon orani gibi sacma salak sayilar olmasin. ben saglik bakanina guveniyorum aslinda, ortada can pazari varken siyasi olaylara alet olmayacagini ümit ediyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol