yazarların aslında söylemek istedikleri

ithilquessir
baslik : evrim teorisi.

entry: #352751

meali: ne bilimsel metodolojiden anlarim, ne numerik bilimlerin gelisiminden. zaten darwin’i ne okudum ne anladim, ne de bu konuda bir caba gosterdim. hatta bu sozlukte yazilanlari bile okuma zahmeti gostermedim. insanlar evrilseler ben boyle mi kalirdim. darwin seytandir, hic insan maymuna benzer mi, ehuehuehe, dimi lan? lan? hss?

hic insanin maymunla ortak ataya sahip olmasi gibi bir sey olabilir mi? topraktan yaratildik biz, bir de adem’in ucuncu kaburgasindan. tabi, daha mantikli degil mi?

zaten darwin’i sadece bir tanri dusmani olarak biliyorum ben. kisi bilimsel dusuncenin uzerindeki ortacaga ait dogmatik baskilari kaldiracak olan adimi atmis ve modern dunyayi bir isaac newton bir albert einstein kadar sekillendirmis olabilir. ama doganin olusumunu anlatmak olabilir, insanin olusumunun anlatimi ise gunahtir. tabii oyledir. sanki elektrigi, yer cekimini, pozitronu da tanri yaratmadi mi? niye onlari aciklayinca dunyanin en buyuk bilim adami oluyorsun da insani acikliyinca seytan oluyorsun bilmiyorum. cunku dogmatik bilgiye inaniyorum ben. fundametal bir seyler yuklemisler beynime, tasplaktan okur gibi soyluyorum.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol