yabancı dilde eğitim

xerxes
üzerinde cok tartışılması gereken önemli bir ulusal meseledir yabancı dille eğitim. kesinlikle hassaiyetle yaklaşılması gereken bir konu olduğunu ayrıca söylemekte fayda var.

bilindiği gibi 2. dünya savaşından sonra ekonomi ve sanayi bakımından gelişmiş ülkeler (abd, ingiltere, hollanda, fransa gibi ülkeler) savaşın çok can kaybına yol açtığını ve para kaybına neden olduğunu anladılar. dolayısıyla ekonomi ve sanayi bakımından gelişmemis ülkelerin kaynaklarını kendi çıkarlarına mal edebilmek icin yani kısacası emperyalist faaliyetlerini harekete geçirebilmek icin daha farklı yöntemler uygulamaya basladılar. bu yöntemlerden biri şudur: "bir ülkeyi ele geçirmek istiyorsan, o ülkenin eğitim dilini degiştir!".

iste son derece akıllıca bir emperyalist tuzak olan bu olayı, emperyalizmi benimsemiş ülkeler kullanmakta gecikmediler. bu tuzak halen türkiye’de de 1953’ten beri uygulanmakta olduğunu söylemekte fayda var. ted kolejinin ingilizce eğitime başlamasıyla birlikte bu hain tuzak da kurulmuş oldu.

nedir yabancı dille eğitim tuzağı? bu tuzağın amacı gâzi mustafa kemal atatürk’un devrimlerinin bekçisi olan biz türk gençlerinin beyinlerini uyuşturmaktır. biz türk gençlerini batı hayrani yapmak, zihnen, fikren, hissen yozlaşmamızı sağlamaktır. insan ancak ve ancak kendi anadiliyle bilgiyi en kolay ve en hızlı şekilde öğrenebilir. eğer siz türkseniz ve size ders ingilizce anlatılıyorsa, ne kadar iyi ingilizce bilirseniz bilin hemen anlayamazsınız, konuları rahat kavrayamazsınız. çünkü dil öğrenmek başka bir olay, dersi ingilizce vermek başka bir olaydır.

kati olarak bilinmelidir ki yabancı dille eğitim, yüce atatürk’un bizzat üzerinde durduğu tevhid-i tedrisat kanununa aykırıdır. vatana ihanettir. türkiye’de türkçe okutulur. yabancı dille eğitim, türk diline yapılan açık bir saldırıdır.

son yıllarda türkçe’deki bariz yozlaşmanın en önemli nedenlerinden biri de yabancı dille eğitim ve yabancı dille eğitim veren okullarda okumuş kişilerin kullandığı türkçedendir.

bakınız atatürk ne diyor:
"milli his ile dil arasindaki bağ cok kuvvetlidir. dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca müessirdir. türk dili dillerin en zenginlerindendir. yeter ki bu dil şuurla işlensin. ülkelerini, yuksek istiklalini korumasını bilen türk milleti dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır".

görüldüğü gibi dil bir milletin zihnidir, kalbidir. dillerini unutan milletler baska milletlerin esiridir. yurdumuzda yaygın bir şekilde yayılmış ingiliz ve amerikan mandacılığının sonucudur yabancı dille egitim. neden türk gençlerinin büyük bir çoğunlugu amerikaya kapağı atmak istiyor? bunun baslıca nedenlerinden biri de kesinlikle yabanci dille egitimdir. çünkü bu tip bir eğitim yüzünden gençler kimliklerini unutup adeta batı hayranı kesilmektedirler.

yabancı dille eğitim, türk gençliğinin ulusal kimliğini zaafiyete uğratan bir tuzaktır. artık uyanma zamanı gelmiştir bana göre. en azından memlekette palazlanmış çirkin emperyalist tuzakların farkına varmak lazımdır.

ne dersiniz haksız mıyım?

karar sizin...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol