üsküdar belediyesi

camurhan
üsküdar belediyesi’nin yasagina yönelik yapilmis olan gösteri hakkindaki baska bir degerlendirme yazisi ise asagidaki gibidir:

"bir süre önce göztepe’ye cami yapılmasını protesto için insanlar pazar günü göztepe parkı önünde toplanmıştı. birkaç konuşma yapıp doğılacaklardı. derken birkaç provokatör girdi araya, bağrış çağrış... ertesi gün gazetelere "gösteride olay çıktı" haberi yansıdı. sonra o provokatör danıştay cinayetini işledi. deniz som’un salacak’ta düzenlediği şaraplı protestoda aynı olay oldu. bir provokatör deniz’in yanına yaklaşıp yumruk atmaya çalıştı. sivil polisler aynı anda adamı derdest edip götürdüler (kurtardılar)... medyaya yine "olay çıktı" haberi hâkim oldu. taktik de bu zaten. en masum ve demokratik gösterilere karşı bile halkı yıldırmak. kim tezgâhlıyor bu senaryoyu peki? merak etmez misiniz!
bu arada bir gazete dün deniz som’un çoluğun çocuğun içinde içki içmesinin yanlış olduğunu yazdı. anlaşılan deniz som’un bir saatliğine sembolik bir protesto yaptığını duymamışlar da her gün orada çoluk çocuğun önünde içeceğini sanmışlar! belediyenin alkol içenleri cezalandırıp teşhir etmesiyle deniz som’un bir saatlik protestosunu aynı kefeye koymuşlar. bu çaba yerine şöyle sorular sorsak çok daha mantıklı olmaz mı?
- alkol konusunda çok duyarlı olan kimi belediyeler, yolsuzluklar konusunda neden hiç duyarlı değil acaba?
- yoksa alkol karşıtlığı, türban gibi duyarlılıkları öne sürüp gariban seçmenin aklını çelerek yağma ve talanı gözden kaçırmaya mı çalışıyorlar?"

melih aşık

http://www.milliyet.com.tr/2006/11/21/yazar/asik.html

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol