üsküdar belediyesi

camurhan
siyasal islam’in hükmettigi, kendi varoslarinin dinciden gecilmedigi, yeminli cumhuriyet düsmanlarinin fatih’ten, sultanbeyli’den sonra en sevdikleri ilcenin yerel yönetim birimi.

bazi insanlarin belediyenin yapmis oldugu uygulamayi yine kendi kafalarina göre saptirmaya calismasidir aslinda bu uygulama.

belediyelerin görevi bütn yargi süreci gecildikten sonra örnegin cöp vergisini ödemeyen yüzsüzlerin afise edilmesi olabilirdi.
belediyenin görevi denize cöp döken ayilari zil takip oynatmak olabilirdi.
belediyenin görevi sahili güzellestirmeye calismak olabilirdi.

...

belediyenin yapmis oldugu bildigimiz psikolojik baskidir. dinin ticarette bildigimiz referans olarak kabul edildigi bir ilcenin alkol kullanan insanlarini afise etmeye calismasi düpedüz provakatörlüktür, haddini asmis tükürüklü degnekciliktir.

ah internetin dili olsa da %99’u müslüman oldugu söylenen bir ümmetin neden cocuk pornosunu aramada basta oldugunu anlatabilse.

ah su genclerin dedikleri yapilabilse de bastirilmis olan duygularini neden gemlemek zorunda olduklari izah edilebilse.

ah su istanbul’un dili olsa da orhan veli gibi günlük kültüründe yeri olan sahilde balik yiyip raki icmenin tarihini anlatsa.

ah su yazar anlatabilse ickinin zararlarini ve yararlarini bilmesine ragmen neden bu sürecin tehlikeli oldugunu.

sapla samani isteyerek karistirmayalim. olayin ne seksle alakasi vardir. ne de o kendini bilmez belediye tetikcisi tiplemenin toplanis sebebi bu yasagi protesto etmek isteyen kimselere karsi uyguladigi terbiyesizlikle.

belediyeler gerektiginde kendi sorumluluk alanlarinda düzenlemeler yapabilirler. ama bu tarz insanlari sindirmeye calismak ne demektir.

dötten örnekler veripte olayi hafife almaya calismayiniz. adim adim mollalistana gidiyoruz. yakinda gavur icadi bilgisayari bile bismillah’la actirtacaklar haberiniz yok.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol