türkiye ile israil arasında başlayan gerginlik

independence
her $ey ba$bakan recep tayyip erdogan’in davos’ta ki one minute ciki$i ile ba$ladi. zaman gecti, tam sular duruldu derken bu sefer turkiye, konya’da yapilacak olan tatbikattan israil ismini sildi. israil yapilana kar$ilik olarak turkiye’ye zaten gecikmeli olarak teslim edecegi insansiz hava araci heron’larin teslimini suresiz bir $ekilde erteledi. e turkiye bo$ durur mu, trt1’de israil’in gazze’de yapmi$ oldugu katliami gozonune seren bir dizi yayinlamaya ba$ladi, ismi ayrilik. dizide gercekten buyuk deh$et goruntuleri mevcut. israil basini konuyu ele aldi oncelikle, hemen sonra da israil hukumeti. israil hukumetine gore dizi hukumet destekli bir provakasyon cali$masi. israil buyukelcimiz bugun israil di$i$leri bakanligina cagrildi ve kendisine bir nota verildi.

turkiye ile israil arasindaki ipler uzun seneler boyunca hic bu kadar gerilmemi$ti, artik geriliyor, ustelik cok geriliyor.

inceldigi yerden kopar $eklinde du$unmemek lazim bu durumu zira israil turkiye’nin ordusundaki modernizasyon geli$melerinde cok buyuk bir faktor ve israil’in babasi amerika. tum bunlar goz onunde bulunduruldugu zaman bu gerilme cok anlamsizla$iyor ve hukumetin di$ politikasinin arap kom$ularina dogru nasil kaydigini gozler onune seriyor.

iran’la yakinla$malar, suriye ile hic olmadigi kadar yakinla$malar ama israille de lmamasi gerektigi kadar ipleri germek, arayi bozmak. hukumetin de hic ortasi yok, bir yeri kazanayim derken diger tarafi kendisinden uzakla$tiriyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol