türkiye

ibibikler oter otmez ordayim
bugün erkeğin kadınla tokalaşmasını tartışan türkiye’den bir zamanlar einstein bile iş ricasında bulunuyordu.

cumhuriyet’in 83. yıldönümünü sadece kadınlara mahsus parkları, tarikat mensuplarının cüppelerini yahut kadın eli sıkmanın günah olup olmadığını tartışarak kutluyoruz.


işte, cumhuriyet rejiminin henüz on yaşında olduğu günlerdeki türkiye ile 83 yaşındaki cumhuriyet türkiyesi’nin farkı: dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dáhilerinden olan alman fizikçi albert einstein, 17 eylül 1933’te ankara’ya, başbakanlığa gönderdiği ve ’sadık hizmetkárınız olmaktan şeref duyuyorum’ sözlerinin yeraldığı mektubunda, hitler’in iktidara gelmesinden sonra almanya’da çalışmalarına imkán kalmayan değişik meslek gruplarından 40 bilim adamı için, türkiye’den iş talebinde bulunuyor. einstein’ın ricası atatürk tarafından kabul edilmiş ve bu bilim adamlarının tamamı türkiye’ye gelerek üniversite reformu’nda görev almışlardı.

türkiye, cumhuriyet’in ilánının 83. yıldönümünü bağcılar belediye başkanı’nın sadece kadınlara mahsus bir park açmaya kalkışmasını, namazı cüppesiz kılan erkeğin secde ánında arkasındaki safta namaz kılan erkeği tahrik edip etmediğini yahut kadın eli sıkmanın günah olup olmadığını tartışarak idrak ediyor. kutlu olsun!

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol