trt6

independence
gencecik insanlar, piril piril beyinler, okumanin vermi$ oldugu hazzi fazlasi ile tatmi$ olmasina ragmen halen daha bu duzenin, bu pasli carkin bir di$lisi olmaktan siyrilamiyorlar, ne aci.

"kotunun iyisi" mantigi ile yakla$ildigi anda zaten geriye soylenebilecek cok $ey kalmiyor. kac tane bagimsiz milletvekili ile alakali detayli bilgiye sahibiz? hemen hemen hic. neden peki? e medya sevmez bagimsizlari, bagimsizlarin medyaya yonelik torpil yaptirabilecek cevresi parti bunyesinde bulunan milletvekillerine nazaran daha azdir. misal bir aydin dogan ne yapsin bagimsiz bir milletvekilini? ba$bakanla ati$mak kendisine cok daha fazla rant saglar, tv kanallarindan bir gun olsun a$agiya inmez. kac ko$e yazari okudunuz bagimsiz bir milletvekili leyhine & aleyhine yazi yazan? hic degil mi? hic evet.

medya bagimsiz milletvekilini sevmez, o sebeple de uzerine du$mez, insanlara tanitmaz. promosyonu olmayan bir milletvekilini ben oturdugum yerden nasil taniyacagim da onu ba$a getirmek icin caba sarfedecegim? mumkun degil.

akp hukumeti esnasinda kurtce tv acilmasi yava$ i$leyen demokrasi adina sevindirici bir unsur olarak ele alinmi$, dogrudur. eger yerel secimler oncesinde bu yapilmami$ olsaydi, eger devlet eli ile yapilmami$ olsaydi, penceremi acar alki$ tutardim o kanali acan ozel te$ebbuse. elbette her irkin kendi oz lisanini, kendi inani$ini, kendi kulturunu surdurme hakki sonuna kadar vardir, kimse buna itiraz edemez. ancak bunu devlet yapamaz, yapmamali.

cemevleri ibadethane sinifina alinsin. alevi dedeleri maa$a baglansin.

tamam bunlara da eyvallah, yapilsin elbette ama devlet eli ile degil. laik oldugu savunulan bir ulkede diyanet i$leri ba$kanligi adi altinda devlet bunyesinde gorev yapan bir kurum var, o da kapatilsin. devletin sunni ile alevi ile hristiyan ile musevi ile i$i olmasin. turkiye cumhuriyeti laik, sosyal, demokratik bir devlet yapisina sahiptir diyorsan ve bu anayasanin degi$tirilemez, degi$tirilmesi konu dahi edilemez $eklinde korunarak ilk maddeni olu$turuyorsa, o zaman laiklige uygun davranacaksin, cekeceksin elini etegini din i$lerinden, cemevlerinden, camiilerden, alevi dedelerinden, imamlardan. ama bunu yapamazsin zira her oy zamani o insanlar sana lazim. tipki kurtler lazim olduklari gibi.

ayrica mevzu edilen demoktasi, zamaninda akp hukumetinin ba$kani tayyip erdogan tarafindan "demokrasi kesinlikle bir amac degil bir aractir. biz demokrasiyi o $ekilde goruyoruz." $eklinde nitelendirdigi demokrasi degil mi? sizler nasil oluyorda akp hukumeti esnasinda demokrasinin daha hizli i$ledigini iddia edebiliyorsunuz? hangi demokrasi de internet siteleri kapatilir, allaha$kina sadece bir ornek verin bana ikincisini istemem.

akp iyi $eyler yapti degil mi? nankorluk etmeyelim degil mi? hangi hukumet zamaninda teror bu denli hortlami$ti, hangi hukumet zamaninda irtica turban ve benzeri maddeler gundemdeydi allaha$kina soyleyin bir. evet mecidiyekoy ile avcilar arasini 45 dakikaya indirdiler ama o araclara binebilecek parayi birakmadilar insanlarin cebinde. sen hala dunyanin en pahali yakitini kullaniyorsun alo? elektrigine dogalgazina inanilmaz zamlar yapilirken memurun maa$i emeklinin maa$i i$cinin maa$i yerinde sayiyor, kipirdamiyor bile.

kendi ordusunun mensuplarina "kelle", terorist ba$indan bahsederken "sayin" kelimelerini kullanmaktan cekinmeyen, ciftciye anani da al git buradan diye bagarabilen bir ba$bakanin hukumetinden bahsediyoruz, uyan artik.

evet akp hukumeti kimi zaman iyi $eyler yapabiliyor. misal 75 milyona yakin zamanda "teget" kelimesinin anlamini ogrettiler cok $ukur. artik ekonomik kriz bizi vurmadi demiyoruz, teget gecti diyoruz. ekonomik krizin bizi vurmamasi durumunda bile bu denli sefaleti cozememi$tim ben zaten teget gecmenin anlamini ogrenene kadar. cok $ukur ki ba$bakanimiz ulkesini pazarlamakla mukellef kendi deyimi ile, pazarlar pazarlar durur, cebimiz bir miktarda para gorur, esaretten once biraz para harcamak bizlerin de hakki.

devlet eli ile acilan kurtce tv, kurtlere degil akp nin kirli oyunlarina hizmet etmektedir.

devlet eli ile acilan kurtce tv, yakla$an yerel secimler icin kurtlerin oylarini kurban etmelerine araci olmaktan ba$ka bir i$e yaramayacaktir.

devlet eli ile acilan kurtce tv tu kakadir. guzel cizgi filmler yayinliyorlar ama tek kelimesini anlamiyorum, olmuyor boyle.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol