trt6

elma sekeriiii
bu, yarım bırakılan i$in sonuçlandırma giri$imidir. bundan yakla$ık 1-2 yıl önce de bu kanal acılmı$ ve fakat bilinmeyen sebeplerden ötürü yayını durdurulmu$tu.

bundan daha önceki hükümetleri de gördük, hortumladılar, nutuklar attılar, vaatler oy pusulalarında kaldı cogu basiretsizdi. verilen vergiler nerelere gidiyor bilmiyorduk, çünkü icraat yoktu.
benim için ba$a geliyorsan benim için bir $eyler yapabilmelisin. akp kötülerin içindeki en iyiydi. ba$ka ne partisi var ki?
baykal var diye chp için kılımı kıpırdatmam ben, mhp nutuklar atar siyaset yapar ama icraatı pek görülmez, bagımsızları mı ba$a getireydik dtp’yi mi?

yoktu ki. akp bunların içinde yine de iyi $eyler yapabilmeyi becerdi, varsın göz boyamayı yapsın. digerleri bunu bile beceremedi.
kıyasıya ele$tirdik $imdiye dek. eee ne secenegin vardı ba$ka peki? hiç iyi tarafları yok mu?

anam belleniyodu o e-5 yollarında trafikten. 15 dakkada mecidiyeköyden floryaya gidebiliyorum ben. parklar bahçeler büyük oranda temizlendi. bir sürü meslek edindirme kursları acıldı, kadınların me$galesi oldu ismeklerle.
özürlüler için ayda 10 seans rehabilitasyon hakkı yaratıldı cıkarılan yasa ile.

benim gibi özürlü yakını olanlar için bunlar nasıl iyiliklerdir bilemezsiniz.

ha akp yanlısı mıyım? hayır bagımsızlardan yanayım ben. tayyip’den de zerre haz etmiyorum. amma velakin onca yıldan sonra, "kürtce türkcenin yandan yemi$idir" "kürt de dagdaki türktür!" diye konu$abilen, ve bu resmile$mi$ bir söylem halini almı$ken, 1980de kenan evren kürt kelimesini yasaklamı$ken; insanların sesinin, kültürünün bir ögesini televizyondan duymaları, dilindeki $arkıların diger insanlarca da mırıldanılması ne büyük bir mutluluktur bilir misiniz?

varsın oy avcılıgı olsun, sen bi $eyler yapıyorsun en azından. akp yiyodur eminim ki, ama hem yiyip hem de yapmak herkezin harcı degil arkada$lar.

bir $eyleri okumak bilmek bireylerin tekelinde.
kimse kütüphanelerin kapısına kilit vurmuyor. ben bu okuduklarımı bildiklerimi bu kütüphanedeki kitaplardan edindim. i$kembeden kürtce yoktur, tek bir dil din vardır hede hödö demek olmaz. sen en azından bilinçliyim diyorsan bi ara$tır bakalım merkezi söylem dı$ında neler var.
devlet her zaman dogruyu söylemez ki? sadece siyaset yapar. konjöktüre uyar. en cok faydayı hangi parti verirse insnalara en cok oyu da o toplar dogal olarak.
sen git hede partisini kur, benim yararıma kalıcı ve istikrarlı bi$eyler yap, gel oyum sanadır. "sen siyaset yapıyosun seni gidiiiii" diyemezsin ki. e siyaset tabi, ba$ka i$i vardı da o mu yapmadı??

ben bir $eylere kanmak inanmak çabasında degilim, gercekten.
ben sadece gördügüm neyse onu yazıyorum buraya. adamdan zerre haz etmedigimi söyledim, ama ufak da olsa yapılanları es gecmek nankörlük olur.

devlet eliyle bunun yapılması, insanlara güven verir. devlet de arkamızda güvenini duyar. özel sektör de yapabilir, ancak özel sektör ki$iler arasında kar$ıtlıgı da yaratabilir. bizim taraf bunu yaptı sizinki yapmadı tavrı olu$ur.

-bak gördün mü a kanalı bi de böyle bi kanal cıkarmı$, kürtce yayın yapıyomu$...
+o onun bok yemesiymi$, yok öyle bi$i. bak trt’de böle bi$e görebilir misin sen. asla!
-benim de hakkım var, kendi dilimi de konu$urum!
-hade len tek bi dil vardır o da türkcedir.

devlet kendi eliyle tohumları ekmi$ oluyor bu surette. ki saglıklısı da budur.

insanları sınıflandırmak nedir? tek bir potada eritilen adına türk denilen ki$ilerin sınıflandırılması zaten imkansız hale getirilmi$tir. farklı gruplara da ses hakkı verilmesi topal olan adaletin ve de demokrasinin az da olsa saglıgına kavu$acagının belirtisi olmu$tur nezdimde.varsın secim dönemi olsun, yeter ki yapılan reformlar kalıcı ve istikrarlı olsun. bi imam nasıl devlete calı$ıp para alabiliyorsa alevi dedeleri de insanlara calı$tıgı için maa$ alabilmelidir.
devletin ırk ayrımını gözetmesi ihtimali beni güldürmekte. devlet ırk ayrımı zaten gözetemez cunku benim 6 nesilden dogu anadoludan gelme has be has kürt olan ananeme bile türk dedirtmi$ken bi$eyleri ayırtetmesi imkansız!
e sen zaten azınlıklarının kimligini almı$sın alt kimlik yapmı$sın, inandırmı$sın onu türk olmadıgı halde türk olduguna sonra da ırk ayrımı diye nitelendirilebilecek kanal acman mantık sınırları cercevesine dahi giremez.

ya da sen madem böyle davranacaksın uluslararası anla$malara imza atmadan koyun gibi yöneteceksin ülkeni, anar$inin sana attıgı kazıklara da bi zahmet dayanacaksın. dikta yönetimlerini gördük, kapalı sınrılarda ya$ayanları...
hak verilmez alınır mantalitesindeki zihniyet seni bir gün ala$agı edecektir elbet. sezarın hakkı sezara...

insanız hepimiz, sen neysen ben de o’yum. ne bir eksik ne de bir fazla.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol