trt6

independence
durust olalim. hic de alki$lanacak bir eylem degildir bu. yapilan bu icraatin tek sebebi hukumetin dogudaki oylara da goz koymasidir, doguyu ve guneydoguyu en azindan yerel secimlerde dtp’ye kaptirmamak arzusudur. ba$ka da bir $ey degildir.

bir diger yandan yanli$ bir uygulamadir, o apayri bir konu. eger azinlik olarak tanimladiginiz insanlarin haklarini koruyacaksaniz, bunu sonuna kadar yapmalisiniz. turkiye’de ya$ayan azinliklar sadece kurtler degil, bunun lazi var cerkezi var tatari var rumu var, var oglu var. kurt vatanda$in icin ozel tv kanali aciyorsan laz vatanda$ina da cerkes vatanda$ina da tatar vatanda$ina da ayni hakki taniyacaksin, ayni imtiyazi gostereceksin. lazlar lazistan diye tutturmuyorlar, cerkesler cerkezistan diye tutturmuyorlar, onlarla bir sorunumuz yok, bizim ba$imizi agritan kurtler diyorsan, o zaman bu hareketin direk olarak taviz niteligini ta$ir ki ileride ya$anabilecek tum karga$alara da emsal te$kil eder. eger kurt vatanda$inin kimlik kartina "t.c. vatanda$i" yazdiriyorsan o zaman t.c. vatanda$i olarak muamele edeceksin, irklara ozel muamele yapmayacaksin, bu sinirlar icerisinde ya$ayan herkesi devlet gozu ile "turk" olarak goreceksin ve bunun tarti$masini dahi yapmayacaksin. kanada isimli ulke gocmenlerden olu$an bir ulkedir, sor bakalim devletin kendi ile kurmu$ oldugu kac tane ayri dilde yayin yapan, ba$ka irklarin kulturlerine yonelik yayin yapan kanal var? diger ulkelerde var mi boyle bir $eyin emsali?

sanirim yok.

"bizim gozumuzde turk kurt ayrimi yoktur" cumlelerini bu faaliyetin ile ba$tan cokerttin. eger bu ulkenin sinirlari dahilinde ya$ayan herkes en azindan nufus kagidi itibari ile "turk" ise, eger bu devletin resmi dili turkce ise, sen bu devletin eli ile turkceden ba$ka bir dille yayin yapan bir kanal kurmamalisin, kuramazsin. birak ozel sektor ne yaparsa yapsin, illaki yapilacaksa da ozel sektoru cesaretlendir, bu i$i ozel sektore birak.

sadece dogu ve guneydogu da ya$ayan insanlarin oylarini yerel secimlerde alabilmek adina insanlari kandirma, ne kurtlerin gozunu boya ne de turklerin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol