tropico 3

independence
herhagi bir oyunun ba$inda 12 saat gecirilir mi ve makine fazla isindigi icin kapandigi zaman ancak oyun birakilir mi?

i$te bu oyun oylesine bir oyun.

tamamen strateji, tamamen politik, tamamen yonetim anlayi$i ile dogru orantili bir oyun. 12 saat kesintisiz ba$indaydim, makine sicaktan kendini kapatti da ancak o $ekilde irkilip kendime geldim. yoksa kafadan bir 6 saatim daha vardi devam etmek icin.

her gun yeni bir ozelligini ke$fediyorum. misal turizm azimsanamayacak olcude para getiriyormu$ akilli yatirimlarla, ben bugun de bunu anladim. ayrica pek cok bina yapip oturanlardan da kira almazsan ve senede en az bir kere maa$lara azicik da olsa zam yaparsan ne etrafta gecekondu birikiyor, ne de ba$kan durmaksizin protesto ediliyor. asilerin bile sesi solugu cok cikmaz oluyor. yapilan tum binalarin ana yol ile baglantisini saglamak ve nufus arti$ina gore en az 5 tane garajlik yer ayirmak cok onemli. turistleri memnun edersen adaya akin akin turist geliyor, daya en lukslerinden otelleri burunlarina, itirazsiz kalip diledigin her ucreti oduyorlar a$iriya kacmadigin surece. restaurant kurmak da onemli, zaten cok fazla da yer kaplamiyor restaurantlar ama her zaman tiklim tiklim oluyor. adanin en tepe noktalarina, arabalarin bile ula$amadigi yerlere turistik tesisler kurdum, igne atsan yere du$mez bir hale geldi.

secimlerden sakin ola ki kacma, yoksa asiler gelip ba$kanlik sarayini eline verebiliyorlar bir anda. secimlerde en buyuk kozun vergi indirimi. vergileri bir anda kesersen feci oy toplayabiliyorsun, oyle yap. elektronik secimden kacma, vatanda$im bana guvenir, hile yapmayacagimi bilir, bu yuzden korkum yok, yapin lan elektronik oylama sistemi $ikkini i$aretledigin anda bir de uzerine vergi indirimine gitmi$sen secimi %98 kazanirsin.

protestoculari hapse tikmaktan cekinme ama arada af cikart. nufus fazlala$tikca ev ihtiyacin artacak. eger yuksek maa$ odedigin bir kesim varsa onlar icin luks evler in$a et, kiralarinin getirisi guzel oluyor.

bugunluk de bu kadar. yayinda ve yapimda emegi gecen herkesi yalarim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol