sözlükte moderatör olmaması

independence
oncelikle moderatorlerin yetkilerini bir inceleyelim;

- ba$lik siler & duzeltir
- entry siler
- yazar ucurur, comez yapar, deaktif yapar
- comez onaylar

moderatorlerin yetkileri tamamen bunlarla sinirlidir. comez onaylar olarak nitelendirilen $ey, daha once comez yapilan bir yazarin onay zamaninda onay vermesidir, yoksa sozluge yeni katilan yazar adaylarini onaylamak benim yetkim dahilindedir.

bu anlamda moderator sozluk ici duzeni saglamakla mukelleftir. olasi bir hack giri$iminde(eger bu hack giri$imi sozlugu etkileyecek denli gucluyse) yapabilecegi yegane $ey bana telefon acmaktan ibarettir. moderatorlerimizin ne sunucuya ne de kodlara eri$imi bulunmamaktadir. bu kendilerine olan guvensizlikten degil, kodlama anlaminda herhangi bir bilgi sahibi olmamalarindandir.

bu sebeple uzerilerinde zaten herhangi bir moderasyon yetkisi kullanilmayan boyle yazarlarimiz oldugu surece sozluk icin herhangi bir risk soz konusu degildir. yeni & eski yazarlardan birisi kafayi siyirip olmamasi gereken $eyler yapmi$sa da, sozlukte pek cok ki$ide telefon numaram var, muhakkak birileri konu ile alakali beni tezelden uyaracaktir. bu durumda di$arilarda bir yerde dahi olsam cep telefonumdan da e$ zamanli mudahale $ansina sahibim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol