sıcak havalarda kapının önüne bir tas su koymak

independence
az once clear conscience’in entrysini okurken gordum ben bu cumleyi, cok da mantikli geldi.

sozde hepimiz bir $ekilde hayvan severiz. kopeklere yapilan insanlik di$i eylemlerin kar$isindayiz, yunus baliklarinin, balinalarin, hatta kopekbaliklarinin vah$ice katledilmesine derinden uzuluyoruz ama elimizden ne gelirki bla bla bla.

kimse bizden okyanuslardaki balinalari kurtarmamizi beklemiyor ve kimse timsahlarin sirf derileri yuzunden avlanmalarinin onune gecmemizi de beklemiyor. biz bunlara ancak yazilarimiz ile, belki de sagda solda yaptigimiz&yapacagimiz konu$malar ile engel olabilmek adina bir adim atabiliriz.

oysa yapabilecegimiz cok daha somut $eyler var.

havalar a$iri sicak, sokak hayvanlarinin ne beslenebilecek ne de su bulabilecek ihtimalleri yok. belki copluklerden bulduklari bir $eylerle karinlarini doyurabilirler evet ama su bulamazlar, zira su cope atilmaz. net bilmemekle birlikte her gun pek cok sokak hayvaninin susuzluk sebebi ile yoktan yere can verdiklerini du$unuyorum, oysa bu olumlerin en azindan bir kisminin onune gecmek bizim elimizde.

insanoglu bu sicakta havuza girememekten, denize gidememekten yakinirken, 250ml su bir canlinin hayatini kurtarabilir buyuk rahatlikla.

clear conscience de demi$ ya, sadece bir tas su biraksak kapimizin onune ne kaybederiz? cok mu zahmet olur? koskocaman bir sitede ya$iyorum ama bu entryi yazana kadar o sitenin guvenlik bolumune gidip 10 litre dolusu suyu birakip geri donebilirdim ki o kadar zaman dahilinde bu entry bitmezdi bile.

peki neden yapmiyoruz ki bunu?

aklimiza gelmedi.

peki, artik geldi. artik olmasi gerekeni biliyorsun.

her gun kapinin onune biraz su, belki de biraz ekmek parcasi. o resimlerinde ya da videolarinda onca $evkat gosterdigin minik bir kedinin hayatini kurtarmak sana huzur vermez mi? ya da yavru bir kopegin susuzluktan kuruyan dilini ferahlatmak biraz olsun rahatlatmaz mi seni de?

yapalim haydi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol