prenses leia

angelus
leia organa, genç yaşta çok iş başarmış politik bir figürdür. asi ittifakın lideri, imparatorluk senatosunun eski bir üyesi ve alderaan kraliyet ailesinin bir üyesi. bütün bu özelliklerine rağmen, leia, uzun yıllar boyunca gerçek aile bağlarından habersiz yaşamıştır.

leia’nın kraliyet ailesi tarafından evlat edinildiği herkes tarafından bilinen bir gerçekti. bilinmeyen şey ise, leia’nın, karanlık tarafa yenik düşen ve darth vader adını alan anakin skywalker’ın kızı olduğuydu. leia, gizlilik içinde doğan ve vader ile imparator’dan korunan ikizlerden biriydi. jedi kahramanı ve general obi wan kenobi, leia ve annesini alderaan gezegenine gönderdi. leia burda, kenobi’nin arkadaşı bail organa tarafından yetiştirilecekti. diğer ikiz luke ise tatooine’e götürüldü. leia’nın gerçek annesi padme amidala’ya ait çok az hatırası vardı. tek hatırlayabildiği şey, annesinin çok güzel ama üzgün olduğuydu.

leia, üvey babasının izinden giderek, politikaya atıldı. imparatorluk senatosunda alderaan’ı temsil eden en genç senatör oldu. bir senatör olarak prenses leia, aslında asilere kaynak sağlama görevleri olan bir çok “diplomatik yardım görevleri” düzenledi. diplomatik dokunulmazlığı ve konsey gemisini, yasak bölgelere girmek için kullandı.

böyle bir görevde, leia’nın gemisi asi casusları tarafından çalınan çok önemli imparatorluk planlarını ele geçirdi. ölüm yıldızı savaş istasyonunun tüm teknik bilgilerini içeren bu planlar, asi ittifak tarafından incelenebilir ve bu sayede imparatorluğa karşı büyük bir zafer kazanılabilirdi. leia, babası tarafından cumhuriyetin büyük kahramanlarından general obi wan kenobi’yi bulması ve onu asi ittifak’a katılmaya ikna etmesi için görevlendirildi. tatooine yakınlarında, leia’nın gemisi imparatorluk güçleri tarafından saldırıya uğradı ve kendisi lord darth vader tarafından esir alındı. leia, planları bir r2 ünitesinin hafıza sistemlerinin içine saklayıp onu obi wan’ı bulması için tatooine gönderecek zamanı güçlükle buldu.

leia, vader’ın esiri olarak ölüm yıldızı’nda bir çok korkunç işkenceye maruz kaldı. akıl taramalarının dışında, imparatorluk güçleri onu kendi gezegeni alderaan’ın yok edilmesini seyretmeye zorladı. bunlara rağmen, ne gizli asi üssü, ne de çalınan planlara hakkında hiç bir bilgi vermedi. kısa bir sure sonra luke skywalker ve han solo onu savaş istasyonundan kurtardı ve çalınan planları yavin’in dördüncü ayındaki asi üssüne ulaştırdılar. leia’nı çabaları sayesinde ölüm yıldızı nihayet yok edildi.

üç sene sonra, asi ittifak donmuş gezegen hoth’da yeni bir üs kurdu. prenses leia, echo üssünün yöneticilerinden biriydi. imparatorluk hoth’a saldırdığında, leia kumandayı ele alarak, aktif bir şekilde üssün boşaltılmasında yer aldı. kendi kaçışı ise yarıda kalmak üzereyken, han solo’nun yardımlarıyla millenium falcon’la kaçmayı başardı.

peşlerindeki imparatorluk güçlerinden kaçarken falcon, bir astroid’e inmek zorunda kaldı. bu sure sırasında prenses leia organa, han solo’ya aşık oldu. ikili aşklarını bespin’deki cloud city’de birbirlerine ilan ettiler. darth vader onları burada yakaladı ve leia, vader’ın solo’yu karbonit’te dondurmasını daha sonra da kelle avcısı boba fett’e vermesini izlemek zorunda kaldı. bulut şehri’nden lando calrissian’ın yardımlarıyla kaçtı.

asiler, en sonunda han solo’yu jabba the hutt’a teslim eden boba fett’in izini bulmayı başardı. leia, luke’un solo’yu, gangster jabba’nın elinden kurtulma planlarına katıldı. ubese bir kelle avcısı olan boushh kılığında jabba’nın sarayına sızarak solo’yu karbon dondurucudan çıkardı. bu sırada kimliği ortaya çıkınca, bir süreliğine jabba’nın kölelerinden biri olmanın utancını yaşadı. ama gangster’e bunun karşılığını, kendisini bağlayan zincirle onu boğarak verdi.

tatooine’den döndükten sonra leia, general han solo’nun endor ayındaki saldırı ekibine katıldı. görevleri, ikinci ölüm yıldızı’nı koruyan kalkan jeneratörünü yok etmekti. endor’da leia, arkadaşlarından ayrı düştü ve bir ewok kabilesiyle arkadaşlık kurdu. diplomatik yetenekleri, ewokları, asi gücüne yardım etmeleri için ikna etmesinde yardımcı oldu. bundan kısa bir sure sonra luke ona, aile bağlantılarıyla ilgili gerçeği açıkladı. luke ve leia, bir sure aralarındaki kan bağını ve babalarıyla ilgili gerçekleri, en güvendikleri arkadaşları dışında herkesten gizlediler. endor’daki zafer sonrası, leia, kardeşinin varlığını hissederek, güç yeteneklerini sergilemeye devam etti.

leia bazıları tarafından rahatsız edici bulunan güçlü bir karaktere sahiptir. bütün açılardan bir profesyoneldir ama sık sık, bariyerlerini indirirek güçlü şefkat ve mizah duygusunu açığa çıkarır. küçük yapılı, kahverengi gözlü ve uzun kahverengi saçlıdır.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol