orhan pamuk a bok atan zihniyet

31subat
orhan pamuk’un nobel alamamasi ile bir kez daha dehsetle farkina vardim ki bu ulkede orhan pamuk dusmanligi sadece tv agziyla sokaktaki adam diye tabir edilen kitlede degil, aydin gecinen herkeste mevcuttur. odul aciklanmadan once konuyla ilgili tek kelam etmeyen kalem ve kose sahipleri bir haftadir aslinda orhan pamuk’un zaten bunu hic de haketmedigini yazmaktadirlar. evet, belki haketmemistir ama bazi zavallilar gibi guc odaklarindan yusuf yusuf korkup kalemini resmi politikanin emrine vermemistir.
bir kez daha sunu hatirlamakta fayda var; edebiyat salt gercegin dile getirilmesi degildir, edebiyatci da salt gercegin avukati hic olmamistir. bugun severek okudugumuz bir cok sahsiyetin sahsi fikirleri ve yasayis tarzlari asla tasvip etmeyecegimiz kadar karanlik olabilmektedir.
fikirleri ne olursa olsun; orhan pamuk turkiye cumhuriyetinin yetistirdigi en buyuk kalemdir. ama an itibariyle nobel odulu alamamasi da beni ziyadesiyle sevindirmistir. bir kez daha hatirladim ki turkun turkten baska dusmani yoktur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol