orhan pamuk

pelagehatun
kendisine haksızlık edildiğini düşündüğüm yazardır. o ödülü ben de alsam reddetmezdim ki bu onun romanlarının çok daha fazla dillere çevrilmesini çok daha fazla kişiye ulaşmasını sağladı bu da ülkemiz edebiyatı için güzel bir şeydir. yaptığı polemikler onun tanınmasını sağladı ve böylece eserlerinin incelemeye alınması sağlanmış oldu ve yine böylece eserler, kendisi aday olabildi ve nobel ödülü aldı. yani nobel ödülü onun polemiklerine değil eserlerine verildi. polemikleri sadece onun tanınmasını sağladı bir araç oldu, belki yıllar sonra bu ödül ona yine verilcekti ama o bu süreci bu şekilde hızlandırdı.

orhan pamuk’un bundan bir elli yıl sonra onun ermeniler ve ya kürtler hakkındaki sözleri unutulacak ama kitaplarının üzerinde "2006 nobel ödüllü yazar" yazıcak, o ve türk edebiyatı da sonuna kadar bunu hakediyor.hemen eleştirilmeden olaya bu yönünden de bakılması gerektiğini düşünmekteyim.

bir futbolda bir basketbol da ya da hernhangi başka bir olayda elde edilen başarılar sokaklarda bayraklarla kutlanırken bu olay bu şekilde bu kadar tartışılması bir ayıptır kanımca.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol