okullardan kravat zorunluluğunun kalkması

benduruyorumsebagitti
sivilleşmenin önemli adımlarından biridir. (uni)forma zorunluluğunun tamamen kalkmasıyla sonuçlanmalıdır.
kafalardaki (uni)formaların kalkması ise en zoru.
ikinci mahmut memurlara fes-pantolon-kravat giyme zorunluluğu getirdiğinde onu gavur padişah ilan eden zihniyet, daha sonra şapka devrimine karşı çıktı. fes’in islami bir başlık olduğu gerekçesiyle...
eğitim sen eski başkanı, bu girişimin çağdaşlık, batılılaşma ve cumhuriyet’e karşı olduğunu açıklıyor. kravat, cumhuriyet’le birlikte gelmiş.miş. eğitim sen’e başkan olmak için eğitimci olma ya da en azından belli bir eğitim seviyesinde olma şartı aranmıyor anlaşılan. tarih bilmiyor bu arkadaş ya da ilkokul 3’ten terk. ya da...
okulları kışla zihniyetiyle idare eden bazı yönetici ve öğretmenlerin bu şekilci kafası değişmedikçe, hiçbir şey değişmez.
amaç öğrencinin kafasını ezber bilgilerle doldurup yollamaksa eyvallah okullarımız bunu çok iyi başarıyor. daha doğrusu başardığını sanıyor.
etliye sütlüye karışmayan, düşünmeyen, eleştirmeyen, ufuk’u güneşin doğup battığı yer olarak bilen nesiller yetiştirmekte pek becerikliyiz.
öğrencinin saçlarına elini daldırıp, makasla ortadan bir şerit çeken zihniyetin kafanın içiyle bir sorunu olur mu sizce?
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol