okko

independence
ben anladim ki bu mekan ile alakali son derece kisitli $ekilde bilgi vermi$im o yorgunlukla.

$imdi efendim, oncelikle bu mekana ac karnina girmeyin, ac karnina girerseniz de reyonlarin cok yakinindan gecmeyin. gectiginiz reyonlarin ba$inda bulunan ve super bir sati$ egitimi aldigi belli olan genc insanlar, size turlu yiyecekler ikram ederek sattiklari mamulden almanizi sagliyorlar. yo hayir zorla falan degil, resmen kendi arzunuz ile aliyorsunuz zira ikram ettikleri yiyecekler o kadar lezzetli ki almadan cikmanin imkani yok gibi bir $ey. bu $arkuteri sinifinda olmasi gereken ancak resmen bir restaurant havasinda bulunan mekanin icerisinde her ihtiyaciniz du$unulmu$. aciktin ama eve kadar bekleyebilecek dermanin mi yok? acik bufe salatalardan tut da izgaranin baligin envayi ce$idi pi$irilmi$ $ekilde seni bekliyor. "$undan $undan istiyorum" de, 4 dakika bekle ve al tabagini git 5 metre ilerinde bulunan mini restaurantta ye. sigarani ic, birani ic, $arabini ic, kisacasi ne istersen yap. mantar sote, minyatur lahana kizartmasi ve peynirli patates puresi monusunu 12 ytl ye alabiliyorsun ama almi$ oldugun bu monuyu 3 ki$i yesen yine tabakta bir parcasi kalir, bitiremezsin. lezzetine, kalitesine ve temizligine kimse bir $ey soyleyemez. benim gibi di$arida cok fazla yemek yiyen ancak bunu mecburiyetten yapan, aslidna evinde yemeyi hicbir $eye degi$meyecek bir insan dahi burada hic tereddut etmeden yemek yiyebildi ya ben daha ne diyeyeyim. canin mantar falan istemedi mi? hemen yan tarafinda patlicanli kebabindan tut pirzolasina her $ey mevcut. onuda mi cekmedi canin? balik ye o zaman? 10 metre ileride baligin envayi ce$idi kizartilmak uzere seni bekliyor. o da sarmadiysa birbirinden leziz acik bufe salatalar ya da pizzalar, her biri emrinde.

insan iceride kendini kaybediyor. pahali evet, ama her $ekilde deger. sadece cali$anlarin guler yuzu ve nezaketi sebebi ile bile o aradaki fiyat farklari insanin gozune batmaz oluyor.

meze reyonunu ve et reyonunu ozellikle tavsiye ederim. bu firmanin sati$ bolumu ile alakali yetkili ki$isi kimse ve cali$anlara bu sati$ stratejisini kim ogretiyorsa takdir belgesi vermek lazim. turkiyede boyle bir tane daha yer yok, yurt di$inda var mi bilemem ama ayni ko$ullarla git toronto’ya bir magaza ac paraya para demezsin yemin ederim.

http://www.okko.com.tr
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol