nefes vatan sağolsun

independence
imkani oldugu halde halen izlemeyen varsa cidden kayiptadir, hem de buyuk kayiptadir.

sanatsal anlamda kayibin uzerine, bir de doguda ya$anilanlarin uzerine ekleme yapilmaksizin nasil oldugunu gorememenin kaybini ya$amaktadir. siz dogu karakollarinda ya$anan ortamin mehmetcik programlarinda yansitildigi gibi oldugunu du$unuyordunuz degil mi?

lan bi yuru git!

mehmetcik programinda yayinlanan goruntuler, muhtemelen 20 gunluk bir cali$manin sonucunda meydana getirilmi$ tiyatro sahneleridir hepsi bu. hicbir karakolda oylesinle sakin bir ya$am surulmez doguda, sinir karakollarinda. askerlerin elleri her zaman tetiktedir, can korkusu bu, uyutmaz insani yorgunluktan baygin du$ene kadar ama bir yandan da vatan mudafasi vardir. can korkusunun yaninda hakli bir gurur yer alir askerlerin yureginde dogu karakollarinda.

o karakollarda her zaman teror ya$anmaz ama her saniye ya$anacakmi$casina beklenilir, bir yabani hayvanin bir agac dalina surtunerek cikarttigi ses bile alarm verilmesine sebep olur. ben de sinirda askerlik yaptim ama karakolunda degil, taburunda. biz de bile taburun duvarina cocuklar tarafindan ak$am saatlerinde ta$ atilsa alarm verilir ve ani mudahale mangasi hemen ta$in atildigi noktaya dogru ko$ar ve namlulara mermi surerdi. kac kere urkmu$umdur sirf bu yuzden kucuk bir cocugun vurulacagindan. yersiz bir korku degildi benimkisi kesinlikle, biliyordum bunu ama yapacak bir $ey de yoktu. teror kol geziyordu ve atilan bir ta$ degil taciz ate$i de olabilirdi.

uzattim, peki.

izleyin bu filmi, mumkun oldugunca izleyin. sonra bir de kurt acilimi sayesinde turkiye’ye ellerini kollarini sallayarak giren ve onbinlerce ki$i tarafindan buyuk tezahuratlar e$liginde kar$ilanan ve fakat yine fakat haklarinda 3 er dakikalik i$lemler yapilarak saliverilen pkk’li grubu du$unun. bundan sonra yurda yine ayni sebepten girecek olan terorist grubu du$unun, sonra filmden sahneleri du$unun.

du$unun i$te bir $eyler, nasil olsa aklinizda canlanacaktir demek istediklerim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol