muhteşem yüzyıl

independence
bölüm 55

-----------------------------spoiler----------------------------:

gecen bolumde pargali ibrahim’in yolu kesilmi$ ve bir suru adam ellerinde kilicla pargali’yi tehdit eder bir halde bitmi$ti dizi. yeni bolumde pargali ve 5 adami kar$ilarinda duran kendilerinin iki kat sayi ustunlugu olan adamlari kesti bicti ma$allah. neyse, egitimin faydalari diyelim buna.

sülüman malum gecen bolumde bayilivermi$ti. bu bolumde nefes alamaz bir haldeyken nefes aldirildi hayata donduruldu ama bilinci kapaliydi bölüm boyunca. $imdi biz turk insani bu dizi sayesinde ozellikle kanuni’nin donemini sular seller gibi yaladik yuttuk. tarihi gunu gunune bilir duruma geliverdik. e bu seyirciye kanuni’nin hasta yataginda yatarken olecek mi acaba heyecanini daha ya$atamazsiniz, biz artik kanuni’nin ne zaman nerede hangi $artlar uzerine olecegini biliyoruz. yazili bir tarih var ortada, google’a "kanuni nasil oldu" yazsan bile yeter ayrica. yani olecek mi olmeyecek mi endi$esini hic ya$amadik, ki zaten olmedi. heeycansiz bir $ekilde iyile$mesini bekledik sadece.

biz biliyorduk olmeyecegini ama mahidevran bilmiyordu i$te, o yuzden o sicti o. valide sultan da hurrem de feci intikam alacaklar bak mahidevran dan goreceksin. intikam alacaklar listesinde hatice sultan da yer alacaktir pargali da yer alacaktir bence. kadin daha olmeden mezara koydu ya kanuni yi, cok ayip cok $erefsizce. aslanim kaplanim mustafa da posta koydu ama validesine bu yuzunu gorunce. $erefsiz mahidevran. agzina sicayim senin ben.

hurrem’in zehir istemesi ve "olumumuz olacaksa bu zalimlerin elinden degil kendi elimizden olsun" diyi$i ho$uma gitti. bu arada osmanli’da taht kavgasinin ne menem bir $ey oldugu, $ehzadelerin hayatlarinin her an riskte oldugunu da cok guzel betimlemi$ler, bayildim.

ayrica bu bolumu meral okay anisina daha bir pur dikkat izledim, cok begendim.

-----------------------------spoiler----------------------------
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol