muhteşem yüzyıl

independence
hakkini vermek gerekir ki tum oyuncular muhtemelen hayatlari boyunca gosterebilecekleri en iyi performansi sergiliyorlar dizide. hurreminden suleymanina, pargalidan haticesine, nigarindan validesine, sumbulunden bilmemkimine her biri ayri ayri deger katiyor diziye. lakin bu haftaki agir oldu be hafiz. allah du$manimin ba$ina vermesin diyecegin turden $eyler ya$andi dizide.

bölüm 34

-----------------------------spoiler----------------------------:

hatice sultan’in, pargali’nin biricik evlatlari mehmet vefat etti. hatice sultan mehmet’i emzirirken uyuya kaldi, muhtemelen o esnada nefes alamadigi icin vefat etti mehmet. zaten o an ba$ladi dizidekilerin ve izleyenlerin yurek acisi. evlat acısı nedir biz bilemeyiz, milyonda birini tasavvur dahi edemeyiz ancak bugun bu dizide rol de olsa bir kismina $ahitlik ettik bu acinin. du$un ki bu senaryo geregi, bunun gercegini ya$ayan annelerin babalarin durumunu hayal etmeye cali$sana. olmaz, yapamazsin, yapma da zaten. cok kotu.

hatice sultan bu aciya dayanabilir mi? dayanamadim, hamamda kesti kendini kadin, son anda yeti$tiler, muhtemelen bir $eyi yok, haftaya ogrenicez. pargali zehirlendigini ogrendi, hurremin i$i oldugunu da ogrendi. sen misin bana bunu yapan amunagoduum karisi seni diyerek(demedi tabi ama demi$tir lan icinden) kapti eline ressam leo’nun gunlugunu solugu hunkarinin yaninda aldi. hurrem de hunkarin gotunden ayrilmiyor ya, o da o esnada oradaydi tabi. "hurrem sultan siz rusca biliyorsunuz, bunu bize cevirir misiniz" diye veriverdi eline gunlugu, zaten o anda da bolum sona erdi. onumuzdeki car$amba bi$iler olacak ama sanmam ki leo ile hurrem arasindaki a$k anla$ilsin. tarih oyle demiyor en azindan.

-----------------------------spoiler----------------------------
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol