moderasyonun beceriksizliği

mystic girl
tanım: açıkça söylenme ihtiyacı duyulmuş, moderasyon ekibini "çoban" gibi görmekten mütevellit durumu ortaya saçan kişi beyanatı.. her ne kadar, "kimseyi hedef almamakla" birlikte..

örnek: moderasyona "yahu doğru düzgün yapsanıza şu işi, biz de keyifli keyifli içkimizi yudumlarken entrylerimizi girelim: sevişmek: dün gece yaptığım şey" modunda, diye serzenişte bulunma şeysi...

entry refere etme ve dedirten başlık format suçudur, kabul.. dedirten entry de mi suçtur, hayır, değildir: refere işlemini de "x. entry de belirtildiği gibi/daha önce yazılanlara katılmakla/katılmamakla birlikte" yerine, tembellikten vazgeçerek, bkz lara başvurmadan, ""x" denmesine rağmen, doğrusu bikbikbik olan şey" diye yazabiliriz sanki...

asıl sorun moderasyonun beceriksizliği değil, bilgiçlerin format hakkında ne bildikleridir/ne kadar hakim olduklarıdır... irc, icq muhabbeti ile karıştırılmamalıdır dicem, "sen kim oluyorsun?" diyecekler.. o zaman ben de "verdiğin ukdelerdeki yazım yanlışlarına bak" dicem, o, "ironi kızım bu, sen ne anlarsın?" dicek, sonra ben sinirlencem "amaaan, ne halin varsa gör," dicem: sözlüğe küsücem (küseceğim, diyeceğim diye yazılmakta, biliyorum: ironi yapıyorum kendimce)..

moderasyonun -bence- öncelikli görevi, formata uygun açılmayan başlıklardır (dahi, yazarlar..) entryler, dedirten başlık vs.. bir sonraki leveldır kanımca..

iyi çalışmalar... moderasyona selam ederim falan filan...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol