moderasyonun beceriksizliği

maliyeci
önemli not: öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu entryi yazdığım için "kendinden önceki bir entrye cevap verir nitelikte" olduğu gerekçesiyle kendimi gammazlamam gerekir.ama torpil geçicem kendime bu sefer.

madem birileri yapılan çalışmaları göremiyor ve bunları hiçe sayıyor... diğer onlarca bilgiç koltuklarında oturup zevki için rahatça okuyup,yazarken,ona buna ayar verirken; milletin sorunlarıyla uğraşan,bulduğu yanlışları düzelttiren,düzelten,aslında hiç tıklayıp okuyası gelmediği zamanlarda bile entryleri bir hata var mıdır acaba diyerek okuyan,kısacası online olabildiğince sözlük için didinen bunca insana bok atmak bu kadar kolaysa,şu dakkadan sonra ben de sıyırırım kayışı,kopartıp atarım!

bakınız burda bana kimse son derece hoş görüsüz ve demokrat değilmişim gibi bakmasın.ben eleştiri hakkının kutsallığına inanan biriyim.ancak bu eleştiri değil,bilmeden sallamak,gündeme oturma çabasıdır.

eleştiri şu yönde olsa tadından yenmezdi.moderasyon sisteminde bir eksiklik vardır: "moderator ve gammaz arkadaşlar yetişemiyorlar,sözlükte oldukça fazla hatalı başlık-entry var,bu düzeltilmeli" dense saygı duyarız,ki buna ben de katılıyorum...

neyse "dedirten başlık" demek sözlükten atılma sebebi veya uyarılma sebebi olamaz.bu bir tercih meselesidir.hepimiz yaptık bunu zamanında.insan sonunu getiremediği cümlelerde sözlük içinde oluşan bu jargondan faydalanabilir.zaten biraz daha liberal bir bakış açısıyla olaya yaklaşanlar görecektir ki,bu olay zamanla kendiliğinden kalkacaktır.yazarlar kendiliğinden "yazmak" konusundaki tecrübelerini arttırdıkça bunu da aşacaklardır.hayır aşmayan da olabilir,onların da "dedirten başlık" yazma özgürlüğünü kısıtlamak kimin haddinedir,onu anlamış değilim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol