mahmud ahmedinejad

elma sekeriiii
avrupa’da kıyameti koparmı$tır kendisi.


israil’e "en ırkçı ve vahşi rejim" nitelemesi yapan iran cumhurbaşkanı mahmud ahmedinejad’ın konuşması batılı delegeler tarafından protesto edildi. konferansa katılan batılı delegeler tepki göstererek salonu terk etti.

isviçre’nin cenevre kentinde başlayan bm dünya irkçılıkla mücadele konferansı’nda iran cumhurbaşkanı mahmud ahmedinejad depremi yaşandı. iran cumhurbaşkanı konuşmasını yaptığı sırada avrupalı tüm delegeler protesto amacıyla salondan ayrıldı.

ahmedinejad’ın konuşmasında israil’i "en ırkçı ve vahşi rejim" olarak nitelemesi üzerine, konferansta sıcak anlar yaşandı. gökkuşağı renginde peruk giyen bir protestocu ahmedinejad konuşurken "ırkçı, ırkçı" diye bağırarak, iran cumhurbaşkanına kırmızı ve yumuşak bir nesne attı.

ne olduğu belirtilmeyen nesnenin konuşmanın yapıldığı kürsüye çarptığı ve ahmedinejad’ın o sırada konuşmasını kestiği belirtildi.

bazı batılı diplomatlar, ahmedinejad’ın konuşmasında israil’in "yahudilerin acıları bahanesi üzerine kurulduğunu" söyler söylemez salonu terk etti.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol