kuran kursu

elma sekeriiii
kur’an kursu, cocuklara dinin gereklerini anlatan yerdir. bu böcek tanımlamalarından sonra tabi biraz acıklama gereklidir bu yerle alakalı.

kafa yıkayan da vardır, adam gibi ho$ görü ve sevgiyle; allah’a duyulan sevginin $evkatle yogrulmasyla ortaya cıkan duyguyu cocuklara a$ılayan da. herkesi aynı kefeye koymak her$eyden önce önyargıdır, sonra da bile bile lades olmaktır: cahilliktir.

ben iyi olanları anlatıcam.
hoca arapca size sureleri ögretir ki bu namaz kılmak için çok önemlidir. sureler bilinmeden namaz kılınamaz. daha sonra harfler ve sonra da kur’an-ı kerim’e gecilir.
hoca islamın ve imanın $artlarını cocuklara a$ılar. onların üzerine gitmez, sevdirterek ögretir. zaten kafa kagıdında müslüman yazmakla müslüman olunmaz, hoca degnegiyle de olunmaz; günahı hocanın boynunadır.

allah; sevgiyle yaratılandır $evkatle baglanılan, büyüklügünden korkmak degil; onun sizi sevmemesinden korkmaktır. a$kla baglanmaktır kendisine.

bunu ba$arabilen kurslar vardır evet. bu durum tamamıyla hocalarla ilgili bir durumdur.

bir hocam vardı hatırlarım. sesi $evkatliydi. anlatırken a$kla anlatırdı dini, allah’ı peygamberimizi. sesindeki o hu$u etkilerdi bizleri.
hiç bir zaman bunu yapmak zorundasınız demezdi. "bunu yapsanız ne kadar güzel olurdu, allah sizi ödüllendirirdi; sizi gercekten severdi" derdi.

herkesin imanı tamam kendine tabiiki de... bana sorarsanız o hoca bana allah a$kını a$ıladı. ben allah’tan korkmuyorum, onun beni sevmemesi ihtimali beni aglatıyor. ba$ım acık, ama allah’ın beni yüregimle sevdigi kanısındayım. ve o hocaya ben hep dua ediyorum. öyle güzeldi ki dili, dinimi sevdirdi bana. bir $eylere $evkatle yakla$mamı sagladı.

korkutan; elinde kızılcık sopasıyla sureleri ezberlemeyen cocukları döven içi çürümü$ pislikler hoca degildir ve kafa yıkarlar dogru. buradaki önemli olan $ey $udur:

hoca mı kafa yıkıyor yoksa kur an kursu mu???
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol