kılıçdaroğlu erdoğan buluşması

independence
meclis ba$kani bu ayin ba$larinda bir oneride bulundu;

"muhalefet liderleri ile ba$bakanin teroru goru$mesi son derece faydali olur."

cok hakli ve cok gecikmi$ bir oneri. muhalefet zaten du$uncelerini iktidara soylemek ve isminden de anla$ilacagi uzere kendilerine uygun olmayan, kendilerince dogru olmayan konulari ele$tirmek ve bunlara muhalefet etmek adina var. burada bir terslik yok, terslik $urada ba$liyor.

erdogan: en kisa surede davetimi yapacagim, bakalim kimler gelecek.

kilicdaroglu: ba$bakan davet etmez, ziyaret eder. daveti cumhurba$kani yapmalidir.

bahcel: cumhurba$kani davet etmedikce biz yokuz.

ulke terore bogulmu$, $ehit haberi almadigimiz gun yok denecek kadar az. ekonomi peri$an, i$sizlik had safhada ve daha milyon ayri sorun. hepsini bir kenara birakalim, teror var ba$imiza en ba$ noktada bela olan.

$imdi soruyorum size, muhalefet ile iktidar teror konusunda dahi bir araya gelemiyorlarsa, bir araya gelmek icin olu$an firsatlari yok davetti yok ziyaretti kaliplari icerisinde yok sayiyorlarsa, bu ulkenin muhalefetinden mi hayir gelir bizlere iktidarindan mi?

her gun doguda bir ya da bir kac askerimiz kahpe kur$unlara hedef oluyor, her gun bayraga sarili tabutlar izliyoruz tv ekranlarinda ve her gun kimi ailelerin ocaklarina kor ate$ler du$uyor asla sonmemecesine. bizi idare etmek adina o koltuklara oturttugumuz insanlar neredeler? ne demek bu davet edilecektim de ziyaret edilmesi lazimdi da bir suru fasa fiso? sen ba$bakansan teroru bitirebilmek adina herkesin fikrini dinleyeceksin ki bunun ba$inda da muhalefet partisi gelir. sen muhalefetsen teroru bitirebilmek adina ne biliyorsan ne du$unuyorsan bunu dile getirmen bunu payla$man gerekir ki payla$acagin ilk adres ba$bakan olmali.

benim onerim $u;

ba$bakan ile muhalefet partisi liderleri, eger cesaret edebiliyorlarsa dogunun en uc noktasindaki bir sinir karakolunda bu goru$meyi gercekle$tirsinler, olaylari yerinde muhakeme ederek o $ekilde konu$sunlar. ankarada klimali odalarda sikinizin keyfi son derece yerindeyken, sinir karakollarinda nobet tutan askerin nasil $ehit du$meyecegini, terorun nasil bitecegini du$unebilir misiniz siz? gidin sinir karakoluna ama kesinlikle "comelmeden", yapin goru$menizi ve meclise hayirli haberlerle donun. lan o zaman millet bile sizi adam beller de bir nebze olsun guven tazelenir.

adamlar davet ziyaret polemigine takilmi$ gidiyorlar ya, bu kadarina da pes.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol