iran dan akp ye 25 milyon dolar seçim yardımı

independence
25 milyon dolarin iran’dan akp’ye aktarildigina inanmamak icin akp’nin yonetim kadrosunun cok cin adamlar oldugunu bilmek kafi. ote yandan iran ile akp yakinla$masini gormemek icin gundemi cok takip etmemek gerekli kanaatindeyim.

zira;

iran’a kar$i uygulanacak olan ekonomik ve siyasi ve insani ambargolara kar$i "amerika’ya ragmen" iran’in yaninda bulunan "tek ulke" turkiye oldu. kimse bunu "goruntu icin" olarak algilamasin yahut ortaya sunmasin zira cok akla yatkin bir du$unce olmaz bu. her platformda dile getirilen "stratejik muttefiklik" kapsamindaki amerika’ya ragmen boyle bir yakinla$ma icerisinde bulunmak, sadece vitrin olarak aciklanamaz, aciklansa dahi kimse tatmin edilemez. iran’in uygulami$ oldugu uranyum zenginle$tirme projesinde de iran’in yaninda olan tek ulke turkiye olmu$tur son derece anlamsizcasina. her firsatta batiyi ve amerikayi itin gotune sokan libta dahi bu olaylarda taraf olmami$tir ama ortadogunun jandarmaligina soyunan turkiye bir anda iran’in en kadim dostu kesilmi$tir.

bu soylediklerimden "evet akp iran’dan para yardimi almi$tir" sonucu cikartilmamali. akp iran’dan 25 milyon dolar gibi cuzi bir rakami almayacak kadar akilli yoneticilere sahiptir ancak bu iran ile akp flortunun de gozden kacirilmasini gerektirmez.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol