hayat devam ediyor

independence
dizinin ilk bolumunu az once bitirdim bir hafta gecikme ile zira fragmanindan cok etkilenmi$tim ve tam bir bo$ zamanimda izlemek istedim, cok da iyi yaptim cok da guzel yaptim.

bu senaryonun yazilmasi icin iki gecerli mazeret bulabilirim.

1- toplumun bir turlu kabuk baglamayan yarasi sebebi ile izleyenin gozlerinden akacak gozya$lari sayesinde para kazanmak.

2- toplumun bir turlu kabuk baglamayan yarasi sebebi ile izleyene avrupa birligine senelerdir ayak suruyen turkiye’nin halen icerisinde bulundugu durumu gosterebilmek.

iyi niyetli davranip ikinci $ikki esas almayi tercih ediyorum.

oncelikle karakterlerden ba$lamak lazim;

ismail bakırcı: fikret ku$kan

evlatlari ve ailesi icin cali$ip didinen ama i$ namusa geldi mi kendi canindan olani bile yok sayabilecek kadar torelere bagli bir baba.

cennet zeybek: $enay gürler

doguya kuma gelen bir garip kadin. uzerine kuma geldigi kadina saygida kusur etmeyen bir tore kurbani daha.

kudret bakırcı : rozet hubeş

$eytanin insan sifatinda bicimlendigi kadin. o kadar kotu ki o kadar olur ama ilk bolumden anladigim kadari ile kotulugu evlatlarinin daha rahat ya$ayabilmesi icin. kendi evlatlari daha guvende ya$asinlar diye ba$ka arslanlarin yavrularini parcalayan rakip arslana banzettim kendisini. cok kotu bir kadin ama kotulukleri sebepsiz degil.

ibrahim bakırcı : arif erkin

ismail bakırcı’nin babasi, ailenin en buyugu.

hayat bakırcı : meltem miraloğlu

sevdigi cocuk ile yatti diye toreye kurban edilen onbinlerce kizdan bir ornek. gozunden akan her bir damla ya$ izileyen pek cok ki$inin de gozunden akan ya$a sebep oldu sanirim.

diziye gelince;

olmu$ bu dizi, cidden olmu$. oncelikle 04 plakalardan anladigim kadari ile dizinin ağrı’da gectigini soyleyebilirim. dizi dogudaki halen devam eden töre belasini izleyicinin gozune gozune sokuyor. dizi diyor ki;

sen orada rahat yataginda her turlu boklari yiyorsun ama bak, bu ulkenin bir de boyle bir yuzu var. bunlari bil, bunlari ogren, bunlari ekrandan bile olsa ya$a ve artik onlenebilmesi adina bir $eyler yap. bunlar küçük insanların büyük hikayesi.

-----------------------------spoiler----------------------------:

dizinin ismi hayat devam ediyor ama aslinda hayat, hayat’i o adama verdikleri anda son buldu. intihar etseydi onun icin daha rahat bir ölüm olacakti, oysa artik gun be gun olecek, hem de sirf taze bir beden ugruna 15 ya$inda bir kizla evlenen dedem ya$indaki adam sebebi ile. hayat, hayat icin devam etmiyor artik. aslinda hayat masum, hayat saf, hayat temiz, hayat cocuk ulan daha ne olsun? hayat cocuk ama hayat’a cocuklugunu ya$atacak zihniyette bir cografyada ya$amiyor hayat ne yazik ki. izmir foca’dan gelen bir anne bile o cografyanin kurallarini o kadar benimsemi$ ki, oz kizini hemen olüme yollayabiliyor, ölüm olmazsa da dedesi ya$indaki bir adama verebiliyor.

sebep?

hayat sevdigi cocukla birlikte oldu, o artik bakire degil, onlarin tabiri ile bozuk.

aslinda bozuk olan tek $ey bu anlayi$ bu zihniyet ama onlar henuz bunu bilmiyorlar. kizlarini bozuk zanneden insanlarin curumu$lugu sarmi$ dort bir yanlarini, her taraflari o kadar le$ kokuyor ki, kokularin aslinda le$ kokulari oldugunun farkinda bile degiller.

ve bu le$ kokulari icerisinde tore bir insani daha aliyor icine, hem de 15 ya$indaki gencecik bir kiz cocugunu.

-----------------------------spoiler----------------------------
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol