fay hatlarının varlık amacı

mesudiye
daha önce de söyledim sorgulayan nesli severim. her ne kadar başlığı açan mümtaz arkadaş amacının ilahi bir gücü sorgulamak olmadığını söylese de bu da mümkündür. bazen ilahi bir güce sorgulayarak da ulaşılabilir.

gelelim asıl konuya fay hatlarının amacına. bu konu da pek konuşmaya hakkım yok nitekim aldığım eğitim genel kültürüm buna müsait değil. ancak yaratanın merhameti fay hatlarından yola çıkılarak sorgulanacaksa buna bir şeyler demem mümkün olabilir.

efendim deniliyor ki bağışlaması bol rabbimiz kulunu bu kadar çok severken neden kuluna böyle bir felaket yaşatıyor. efendim bir laf vardır deprem öldürmez çürük bina öldürür. bakıyorsun deprem bölgesine çürük yapı çökmüş, aynı yerde sağlam yapı sağlam ya da can kaybı yaşanmayan bir şekilde hasarlı. bu durumda zalim olan "ol emriyle" depremi olduran rab mi yoksa daha fazla kazanma hırsıyla demirden çimentodan çalan kul mu.

bugün kimi ülkelerde neredeyse 10 şiddetinde depremler yaşanırken ölü sayısı birkaç kişi ile ifade edilirken sen ülkende 7 şiddetinde bir depremde binlerden bahsediyorsan bunun suçu sende mi depremde mi?

bugün statlar en kötü 9 şiddetinde depreme dayanıklı şekilde inşa edilirken evler neden ufak bir depremda güven vermez.

evet eğer bahsettiğimiz rab kuran ın bize bildirdiği rab ise, kuran yeryüzünün sallanmasının, yeryüzü üzerindeki canlıların (mesela arıların çiçeklerden bal toplamasını) allahı tesbihat olarak nitelendirir.bunlara inanmak zorunlu değil ancak kuran eksen bir inancınız var ise böyle felaketlerde rabbin merhametini sorgulamak yerine (ki sorgulayabilirsiniz de) çürük binaya sebep olanı sorgulamak çok daha doğru olur bence.

daha fazla kazanmak uğruna insanlara çürük evleri teslim edenleri, maun suresi ve tekasür suresi açıkça uyarıyor. ben müslümanım diyen bir mimar ya da müteaahit allah’ın uyarısını dikkate almıyorsa depremlerde yaşanılan can kaybı allah’ın suçu değil kulun yanlışıdır zannımca.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol