fatih altaylı

independence
teke tek adlı siyaset programı ve aynı adı taşıyan gazete köşesinde siyaset ağırlıklı olmak üzere gündemi yorumlayan köşe yazarı, gazeteci. best fm’in kurucuları arasında yer alan, çeşitli gazetelerde genel yayın yönetmeni olarak çalışmış olan altaylı, 2009 yılından bu yana habertürk gazetesinde genel yayın yönetmeni olarak çalışmakta ve kişisel web sitesinden yazılarını yayınlamaktadır.




fatih altaylı, 1963 yılında, van’da dünyaya geldi. lise eğitimini istanbul kanatlarımın altında’da bulunan galatasaray lisesi’nde tamamlamasının ardından cumhuriyet gazetesi’nde spor muhabiri olarak gazetecilik mesleğine adım attı. ileriki yıllarda siyaset üzerine yazdığı yazılarla tanınacak olsa da, spor yazılarını da zaman zaman köşesine taşımayı ihmal etmedi.
türkiye’nin en popüler özel radyolarından birisi olan best fm’in kurucuları arasında yer alan altaylı, 1995 yılında show t.v. bünyesine geçerek bu şirkette radyo yayınları ve haber programlarını hayata geçirdi. kendisiyle özdeşleşecek olan teke tek programını ilk olarak 1995 yılında kanal d’de hayata geçirdi. gündemi seçkin konukları ile beraber yorumladığı teke tek kısa süre içerisinde en fazla takip edilen siyaset programlarından birisi haline geldi ve de yayın hayatını kanal d, atv ve kanal 1’de devam ettirdi. teke tek halen salı günleri habertürk kanalında yayınlanmaya devam ederken, murat bardakçı ile fatih altaylı’nın beraber sunduğu teke tek özel ise, perşembe günleri gene aynı kanalda yayınlanmayı sürdürmekte.

1996 yılında show t.v.’den ayrılarak doğan medya grubu’nun bünyesinde olan hürriyet’e geçiş yapan altaylı, uzun bir süre boyunca bu gazetede köşe yazarlığı yaptı. köşe yazarlığının yanı sıra radyo d’nin genel kordinatörü olarak da görev alan başarılı gazeteci, 2002 yılında kanal d’nin haber genel yayın yönetmeni olarak çalışmaya başladı.

galatasaray s.k.’de asbaşkan ve sabah gazetesi’nde genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulunmasının ardından t.s.m.f.’nin sabah’a el koyması nedeniyle 2007 yılında gazeteden istifa etti. bir süre şahsi web sitesinden yazılarını sürdürdükten sonra, 2009 yılında yeni kurulan habertürk gazetesine genel yayın yönetmeni olarak atandı. halen bu gazetedeki görevini sürdükmekte olan altaylı, ayrıca habertürk t.v. kanalında teke tek ve teke tek özel programlarını sunmaya devam etmektedir.

evli olan altaylı, bir kız çocuğu sahibidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol