facebook

madeline
garip ama popüler olan her şeye tepki duyan belli bir kesim var ülkemizde.belki de insan yapısında vardır bu.hemen taraf olmak istiyor herkes.hemen,herşeye.ne olduğu önemli değil.siyah ya da beyaz.
ama herzaman ,herşey bu kadar net olabilir mi?yani çeşit çeşit insan var ve biz buna rağmen herhangi bir konu hakkında sadece 2 fikre varıyoruz sevmeyiz,karalarız,tepki duyarız ya da severiz.
misal facebook.
şimdi ne kadar inkar edilse de gittikçe büyüyen ve daha da büyüyecek olan bir sanallık durumu söz konusu.bunun sebepleri çok fazla şimdi bu başlıkta bu konuya değinerek konuyu dağıtmayacağım.
facebook’un neden bu kadar sevildiğini düşünürsek eğer zaten soru işareti kalmayacak kimsenin aklında.bence tepki duyanlar sadece moda olduğu için tepki duyuyorlar facebook’a.diğer bir deyişle taraf olmak için muhalefet etmek için sadece.
insanlar yeni insanlarla tanışıyor.konuşuyor,vakit geçiriyor,paylaşıyor.zaten internet popülaritesini buna borçlu değil mi?iletişimi ve paylaşımı arttırması asıl sebep.
facebook ta bir eksikliği tamamladı hayatımızda adı üstünde face book yani suratlarımızı ortaya çıkardı.sakladığımız yüzümüzü ,kendimizi.geçmişe ait madeline’i ve onunla zamanında tanışmış ama daha sonra bir şekilde izini kaybetmiş insanları ortaya çıkardı.
ya da çocuklukta birlikte olduğumuz ama büyüdüğünde ne olduğunu bilmediğimiz aklımızda sadece ona ait bir isim ve soyisim kalmış olan-belki sıra numarası-,anesi annemizi tanıyan temiz,çocuksu sıra arkadaşımız.ve daha sonra bu insanlar birbirlerini bulduklarında aslında ne kadar çok şey paylaşabileceklerini gördüler.yeni insanlara gerek kalmadı kimi insanın hayatında.
hatta inanmayacaksınız ama sözlükteki arkadaşlık bile arttı bu sayede.evet komik ama entry’sini beğendiğiniz kişiye houstondan msj attıktan sonra msnden önce facebookunu sorar olduk.yüzünü gözünü görmek için.
bunun dışında sohbet kanalları vardı eskiden belki hala var bilmiyorum.uzunca sohbet ederdik sonunda buluşmaya kadar giderdi iş.en sonunda buluşulunca aslında hayalde canlandırılanın dışında garip kro bi insan çıkabilirdi karşınıza ya da normalde hiçbir şekilde muhabbet etmek istemeyeceğiniz farklı bir tip.sonra hayal kırıklığı kaynaklı kaçınılmaz pişmanlık.okadar zaman boş yere harcanmış olurdu.şimdiyse herşey daha kolay .acı ama gerçek bu.
neyse sonuca gelicem artık çok uzadı bu iş.
face book iyi bir oluşumdur.insanların face’ni görebilmemizi sağlamış olmasına borçludur popülaritesini.uzun bir zamanda en azından daha gelişmişi çıkmadıkça
ivmesinde herhangi bir düşüş olmayacaktır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol