bir aileye şehit haberi vermek

independence
$imdi bir du$un;

bir aileye $ehit haberi veren icin mi daha guctur bu durum, yoksa $ehit haberini alanlar icin mi?

elbette $ehit haberini alanlar icin diyeceksin degil mi?

muhakkak oyledir.

ancak bir de $ehit haberini veren ki$inin icerisinde bulundugu durumu du$unsene..

bir aileye gidiyorsun, ya$li bir anne ve ya$li bir baba kar$iliyor seni kapida. uzerinde uniforma var ve ailenin evlatlari vatani savunmak icin askerlik gorevini yapmak uzere cok uzaklarda bir yerlerde. seni goruyorlar once, uzerindeki uniformana bakiyorlar, sonra ba$larini cevirip cevredeki araclara bakiyorlar.

yalniz gitmemi$sin ki?

gidemezsin de zaten..

cevrende askeri araclar var, polis araclari ve ambulans. yaninda ust rutbeli komutanlar var merasim uniformalari icerisinde. polis var yaninda, bir hem$ire ve doktor ayrica. ya$li anne ve ya$li baba sana baktiktan hemen sonra etrafindaki araclara bakiyor. anne o, hissediyor bir $eylerin ters gittigini, hissedilmeyecek gibi de degil ki ama.

anne bir sana bakiyor, bir cevrendekilere ve sonra yine sana bakiyor ama yuz ifadesi degi$iyor. beyin hemen duruma adapte oluyor, bir yerde bir yanli$ var, bir terslik var!

once tek kelime etmiyor, susuyor, muhtemelen zaman dursun istiyor, kimse bir $ey konu$masin, kimse kendisine bir $ey soylemesin. bu sessizlik omur boyu sursun istiyor, yoksa az sonra duyacaklari omrunden omur alacak. baba ha keza ayni $ekilde ama o erkek. evladini vatan korumasina buyuk bir onurla buyuk bir gururla ugurlami$, o anneden daha cabuk kavruyor durumu ama yapacak bir $ey yok.

once icinden geciriyor cumleleri aglamakli bir $ekilde;

"vatan sağolsun"

sen anne sifatindaki kadinin ellerine sariliyorsun, askerinin annesi senin de annen demek. buyuk bir saygi ve $evkatle opmeye kalktigin anda anne sifatli kadinin artik yapacak hicbir $eyi kalmiyor. ya$lar gozlerinden yerlere dokulurken baba sifatli adam da anne sifatli kadina e$lik ediyor. ardindan diger yakinlar ve kom$ulari.

du$unsene, kimin durumu daha kotu?

anne ile babanin degil mi?

senin de durumun cok kotu o sirada. bir aileye evlatlarini yitirdiklerini haber vermeye gittin. gorevin bu ama insanin neticede, onunde henuz hayatinin baharinda olan evlatlarini topraga du$u$mu$ acili bir aile var. yapacak bir $eyin yok, sariliyorsun anneye, ellerini tutuyorsun kendine zarar vermesin diye ama ancak bu kadarini yapabilirsin. elinden ba$ka bir $ey gelmiyor, gelemez ki zaten.

bak anlattiklarimin videosu a$agida ama saglam duramayacaksan izleme. ben duramadim ama izledim, sen saglam duramayacaksan yapma bunu.

http://tinyurl.com/66s85lo
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol