muhteşem yüzyıl

benduruyorumsebagitti
tamam sanat yapmayalım, ne diyeceksek açık seçik yazalım.

çeli$kileri, eğrileri-doğruları anlatacağın ve/veya görüp de kendini rahatlatacağın yer tv ekranı değildir.

muhtemelen "akıllı i$aretler"e takılır izleyemez çoğu çocuk o diziyi. ki bırak çocuğu birçok gencin bile izlemediğini dü$ünüyorum, bağlasan durmaz. $anlı tarih, tarih kitabındadır. yaprak dökümü de 140 civarı sayfalık bir kitap iken 4,5 yıl anlatıldı bir dizide.

kurgu, kurgu, kurgu, kurgu! tarhi değil, tarih kitabı değil; anlı $anlı "kudret"lu, devletlu zat-ı $ahanelerinin aziz hatıralarıyla ne alakası var. tarih orada, belge $urada, uzman orada; $urada bir yerlerde de uzaktan kumanda olacaktı.

sorun zaten ayranı yok içmeye iken, beyaz camdan dünyayı anlamlandırmaya çalı$makta.

üzerine alınmayan hiçkimseyi muhafazakârlıkla, zavallılıkla, padi$ahçılıkla vs suçlamadım. herkes söylenenin ne kadarı kendisine aitse, o kadarını alıversin pls! ama hemen "kendi soyunu tarihini bir kenara atmakla" ve bir $ekilde de "tarih bilmemekle" itham edildim.

elbette beğenme, izleme, ele$tir. ama bu ele$tiriyi "doğru anlatılmıyor, çocuklarımız ne der" gibi gerekçelerle yaparsan ben de seni ele$tirme hürriyetimi kullanırım. sevme, ben de izlesem sevmeyeceğim belki. izlemedim bak ama filmografisi ele$tirilmiyor, direkt "hamamda e$cinsellik olur mu?" gibi bir mantık(?)la ele$tiriliyor.

ele$tirdiğin şey, bir çocuk programı değil, sosyal bilgiler kitabı değil. sırada ne var? karikatürleri de birsürü çocuk/genç okuyor orada da gerçeğe aykırı birçok $ey var, n’olcek $imdi?

eski türk filmlerinde kötü adamlar "dahi" polise silah doğrultmazdı hani. neredeyse 50 yıldır tv gelmi$ memlekete, her evde en az bir tane bulunuyor... daha, ne olduğu okumu$larca dahi sindirilememi$.

"aahhh o zaman olacaktı ki, tiz vuruverecekti kellesini bu soysuzların" repliği de ikidir vurgulanıyor. ne meraklıymı$ız $u kudrete!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol