bilgi sözlük

atacamadesert
dün gece hiç tanımadığım bir sözlüğe sırf sana benziyor diye girmişken 30 yaş üstü yazarların sözlüğe bir şey katmamaları gibi bir başlık gördüm. okuyayım dedim yakın gözlüklerimi aradım bulamadım. 17 yaşındaki yeğenim "hala gözlükler gözünde" dedi de allah tan. neyse.

bak evladım, neydi o elmalı pay mıydı kızın adı? "elma şekeriiii hala." hah. benden sana nasihat evlenmeden asla çocuk yapma olur mu şekerim. "hala o bir ay önce evlendi" ay ne bağırıyorsun be! o zaman şu jedi miydi neydi ona söyliyim: independence, bak evladım, öyle bilgisayar milgisayar bak bak nereye kadar? sen artık evlen. çoluk çocuğa karış. mini mini sözlüklerin olsun, ay aman çocukların. he mi yavrum?

nerobianco sen de memleketine dön oğlum. bak ne varsa burda var. ne yoksa da burda yok. amaan ne dedim ben. içim acıyor oralarda çocuğa ne yer ne içer. çay falan demlemeyi bilir mi. hay allah.

isyankarmuhabir sen içmeyi bırak artık oğlum. su iç. meyve suyu iç. süt iç sabahları. nesquik falan kat. yarasın.

rumuz pilis tiray egen sen şiir yaz evladım. bana bir şarkı söyle içinde yosun olsun. o başka bir şeydi ama neyse. hafıza işte.şişede durduğu gibi durmuyor.

alorarola sen arada sırada uğra bana. hovardayım diye.. ah nerdeeeee. gençlikte kaldı hepsi ayol. bak sana anlatayım: sene 1965. incirlik te bir amerikan askeriyle tanışmıştım. adı john du hey gidi hey!

orqn dergide bana bi köşe hazırla evladım. şöyle cereyan yapmayan bir yer olsun. malum dizlerim ağrıyor bir yaştan sonra.

esrakesh güzel kızım benim. bak sana sözlüğe ördüğüm dantel masa örtsünden örüyorum. her ilmikte de dua ediyorum, hayırlısı olsun diye. tu tu tu tu maşallah.

epikuros sen çoluk çocuk babalık işleri moderatörlük derken pek yoruyosun kendini evladım. emekli olunca ailecek bana gelirsiniz. ben çocuklara bakarım siz hanımla gezersiniz biraz. aman saat ondan sonra pek geç kalmayın he mi. sonra çocuklar beni uyutup dışarı falan kaçıyorlar.

hadi yavrum hadi evladım. öhöööö. öhöööööeeaaaaaa. ay ıhlamurum nerde. dizime battaniye getirin. kapatın şu sözlüğün pencerelerini. sırtım terli yahu.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol