düzen de bozuk düzülen de

yeginoglu
duzeni idare eden; ne adaletli bir duzen istedi, ne de halkin refahini. istedi ki memlekette zenginler olsun, 3-5 tane olsun ama saglam olsun. 3-5 zengin yesin, yedikce semirsin, semirdikce buyusun, buyudukce bolunsun ve cogalsin. istedi ki mutlu azinlik mutsuzlari kucuk seylerle mutlu olmak hususunda terbiye etsin, sonra ac kalan esirin onune atilan bir lokma ekmegin esiri sevindirmesi gibi mutsuz cogunlugun onune sevinebilecegi nitelik ve boyutta lutuf kirintilari atsin. istedi ki mutsuz cogunluk fizik kanunlari izin verene kadar kayisi beline gecirip siksin, ceksin, sundursun.

en mutsuzlar en sessizler oldu. onlarin ustunde kendi yagiyla kavrulanlar, onlarin da ustunde onlerine atilan kirintinin miktari biraz daha fazla olan yalakalar. ’’ilerliyorum, kariyer yapiyorum, sef mudur olacam, etsiz gotumun kemikleri yumusak koltukta gotume batmayacak artik’’ davasina kuyruk sallamakta ustalasti bu cenah.

bu cenah gun geldi ’ ne sagciyim ne solcu. futbolcuyum futbolcu’ dedi, gun geldi liberal oldu, gun geldi demokrat. her surecte ayri bir bok oldular ama olduklari gunden bu gune degismeyen birsey vardi ki o da oportunist olduklari. gun oldu ’isini bilen memur’ olup duzenin dislisi oldular, gun oldu ’vatan millet sakarya kahrolsun komunizm, kahrolsun fasizm, yasasin emperyal demokrasi, fransiz tipi laisizm’ sloganlarinin gonullu koro neferi oldular. alti da idare ettiler ustu de. alt sessiz, ust kaygisiz.

alttakilerin sagindan gidenler suleyman ozmen’leri, dursun onkuzu’lari kaptirdi bu disliye, solundakiler deniz gezmis’lerden, yusuf aslan’lardan’ mahirlerden huseyinlerden oldular. aci olan, bir cenahin diger cenahtan yitip gidenleri milletin kaybi olarak gorememesi gafletiydi. sustular, susuyorlar, susuyoruz. peki susacak miyiz? ’sessizlik’.

ustte azinlik, altta cogunluk, onun altinda kalabalik, en altta koskoca halklar, milletler. insan bencilliginden orulmus boktan, sikindirik bir piramit.

lakin piramidin tepesinde oturanlarin goremedikleri bir gercek var. insan beyninin harikalarindan olan piramitler bugun misirda tum ihtisamiyla durmakta. lakin icine bir veya birkac mumya giren bu devasa tabutlari tasarlayan ve diktayla uygulatan bencil beyinler de, sadik ustalar da, yapiminda calistirilan yoksul onbinler de, o medeniyet de yok.

yarattiginiz bu sanal piramit yine insan onuru sayesinde bir gun kiciniza girecek elbet, lakin sizde yarattiginiz o devasa piramidi alacak kic var mi? bunu zaman gosterecek insallah. yiyin agalar yiyin. keser doner sap doner, gun gelir hesap doner.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol