başbakanın ismet inönü yü hitler e benzetmesi

independence
bu kadarina yapacak bir yorumum yoktu, esasen dun yoktu, bugun var.

oncelikle konu nedir izah edelim;

ba$bakan akp’nin grup toplantisinda deniz baykal’in kendisi ile alakali cumlelerine cevap olarak $unlari soylemi$ti;

+ sayin baykal hitler’e benzetecek bir siyasi figur ariyorsa, kendi genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. führer’e özenip, kendine ‘milli şef’ dedirten genel başkanlarının hitlervari bıyıklarının altında kendilerine gülümsediğini görecekler.

$imdi bir de ismet inönü’nun kim oldugunu hatirlayalim;

"bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadikca o memleket icin kurtulu$ yoktur." gibi bir cumleyi sarfeden, ataturk’un silah arkada$i, turkiye cumhuriyeti’nin ikinci cumhurba$kani, ikinci dunya sava$i esnasinda turkiye’yi buyuk bir yikimdan kurtaran buyuk devlet adami.

bir ulkenin ba$bakani, ba$bakanlik yaptigi bir ulkenin kurtulu$unda e$siz emeklere sahip bir insan hakkinda boyle bir cumle sarfedebiliyorsa, o $ahsi sirf siyasi menfaatleri ugruna binlerce belki de milyonlarca yahudiyi firinlarda yakan bir insana benzetebiliyorsa, burada buyuk bir yanli$lik var demektir. bu cumleyi "talihsiz bir cumle" olarak nitelendirmek ve cumlenin sebebi olarak da ba$bakanin "kasimpa$a" kokenli olmasini gostermek ya safliktir ya da cumleye katilmaktir, aksi du$unulemez.

asil merakimi ceken konu $udur. bir ba$bakan, ba$bakanlik yaptigi bir ulkenin kurtulu$unda buyuk payi olan eski cumhurba$kani ile alakali bu cumleyi rahatlikla sarfedebilirken, bir hafta sonra bir ba$kasi cikip kendisini saddam hüseyin’e benzetmeye kalkarsa tepkisi ne olur acaba? ayni sogukkanliligi gosterir mi, yoksa o benzetmeyi yapan ki$inin sonu hapishane mi olur, biri beni bu konuda aydinlatirsa sevinirim. hayir, benim boyle bir benzetme yapacagimdan degil, ba$bakandan daha fazla haddimi bildigim bir gercek. sadece sebep sonuc ili$kilerinin turkiye siyasetindeki iz du$umlerinin merakindayim ben. yoksa saddam huseyin nere recep tayyip erdogan nere.

edit: ilgili haber icin link;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14599781.asp
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol