nefes vatan sağolsun

laughter
beklediğimden farklı olan film. ben açıkçası fena gaza geleceğimi falan düşünmüştüm ama bu beni daha çok kamyon çarpmışa çevirdi. filmden çıktıktan sonra birçok duyguyu birlikte yaşıyorsunuz. terörizme ve teröristlere, onlara arka çıkanlara bir kez daha lanet okuyorsunuz, askerleri, askerlik mertebesini bir kez daha anlıyorsunuz, kendinizi arkada kalanların yerine koyuyorsunuz. ama dedim ya bu film gaza getirmekten çok, gerçekleri yüze çarpma filmi olmuş. bir kez daha dank ediyor her şey kafanıza. çaresizlikle, şuanki duruma bakıyorsunuz; olanlar, oldurulmaya çalışılanlar bir kez daha yakıyor canınızı.

sonu itibariyle de ilginç olmuş film; gözyaşının ardından, askerlerin şarkısıyla suratlarda minik tebessümler bıraktı. ancak şunu çok net söylemeliyim ki; filmin en iyisi başroldeki komutandı. müthiş bir oyunculuk sergilemiş ve sesiyle, imajıyla tam bir komutan olmuş. böyle bir oyuncuyu daha çok yapımda görmek isteriz.

birçok duygu dedim ya; eğlendirici sahneler de vardı. mesela, askerlerin hayat kadını şarkısını söylediği sahne, egeli arkadaşın esprileri oldukça sevimliydi. velhasıl, kesinlikle görülmesi gereken bir film. bazı gerçekleri günlük yaşam koşuşturmacasında unutuyoruz ama bu film uzun süre hafızalardan sildirmeyecek nitelikte.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol