ceylan önkol

independence
tek sucu vardi bu 14 ya$indaki kiz cocugunun.

yanli$ zamanda, yanli$ yerde koyun otlatmasi.

yanli$ zamanda ve yanli$ yerde olmasinin bedelini, uzerine du$en bir havantopu mermisi sonucunda parcalanarak odedi.

kaciniz duydunuz bu haberi?

hanginizin televizyonunun ekraninda gunler boyu ana haber bultenlerinin birinci sirasinda ve saatlerce yer aldi?

bunlarin hicbirisi olmadi degil mi?

olmadi tabi, cunku ceylan onkol diyarbaki’in kucuk bir ilcesinde, lice’de oturuyordu, etilerde degil. olmadi tabi cunku ceylan onkol’u olduren turkiye’nin en zenginlerinden birisinin oglu degildi, alt tarafi bir havan mermisi du$up parcalami$ti kizin minik bedenini, ne cikardi ki bundan. bir gun haber oldu, ertesi gun ucuncu sayfa haberi ve daha ertesi gun daha da ses soluk cikmadi bu ihmalden. ceylan onkol’un cesedinin bulundugu yere ne savci gitti ne de doktor, zira kendilerinin can guvenligi yokmu$ orada.

ceylan onkol’un da can guvenligi yoktu, tipki bolgede ya$amak zorunda kalan hicbir insanin can guvenliginin olmadigi gibi ama bir $ekilde ya$amak zorundaydilar. mecazi anlamda degil, gercek anlamda havan mermilerinin golgesi altinda ya$amak zorundaydilar, ta ki birisinin ba$ina bir havan mermisi du$unceye kadar.

o kurban da ceylan onkol oldu i$te.

kurbandi ceylan onkol ama ne yazik ki munevver karabulut’un babasi gibi kizinin cesedinden rant elde etmeye cali$an bir babasi yoktu, cabuk es gecti haber bultenleri. kurbandi kucuk kiz, canini alan unlu bir ailenin oglu degildi, reyting degeri yoktu cok fazla, yine cabuk es gecti gazeteler, bu kizin cesedi uzerine yapilacak olan ticaret cok kâr getirmeyecekti besebelli.

bakalim ceylan onkol’un cinayetinden nasil bir sonuc ortaya cikacak, ya da zavalli kizin olumu tipki bir faili mechul gibi hasir alti mi edilecek. goruruz zamanla, o gune kadar da cem garipoglu’nun kaldigi hapishanede istedigi krem peynirin ana haber bultenlerinde birinci sirada ve dakikalarca izletilmesine tam gaz devam.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol