hayvan bakımi

independence
cok ozen gerektiren bir i$lemdir ve kesinlikle cok zordur.

oncelikle hayvaninizi cocugunuzdan ayri tutmayacaksiniz, vallahi bak. cocuk gene hastaligini belli eder, $uram agriyor buram agriyor der. hayvan bunu yapamiyor, $erefsiz i$te, neresi agriyor neresi sizliyor hic bilemiyorsun. melul melul bakar sadece yuzune ve bir yerine dokunmaya kalktiginda ciyaklar. o zaman anlarsin ki hastadir ve acisi vardir. hele bir de kopek benzeri bir hayvansa kuyrugunu da iki bacaginin arasina kistiriyorsa bir suredir, yemekten icmekten de kesilmi$se, bilki kesinlikle hastadir o hayvan ve acilen veterinere gitmesi gerekmektedir.

evladini nasil seviyorsan hayvanini da ayni ozenle sevmek zorundasin. bu hayvanin sagligi icin cok onem ta$ir o konuda kimsenin $uphesi yoktur muhtemelen, ancak ote yandan hayvanin psikolojisi icin de cok onemlidir bu durum. hayvani annesinden babasindan ayirmi$sin almi$sin evine beslemeye, o zaman ona anne baba $evkati gostermek zorundasin. oyunlar oynamalisin onunla, her gun sevmelisin hic bikmadan. asla dovmemelisin, asla korkutmamalisin. yemek yemiyorsa elinle yedirmelisin, zorla yedirmelisin ama nihayetinde yedirmelisin, nasil olsa acikinca yer du$uncesi hayvana bir nevi eziyettir.

a$ilarini ve doktor kontrollerini aksatmamalisin, aksi taktirde omru cok kisa olur ve hayvanini kaybettiginde degerini cok daha iyi anlarsin.

salak olma, cok sev onu, sevgide sinir tanima, birak $imarsin. $imardikca seni daha cok sevecektir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol