ihl sözlük

independence
dun bir yoneticinin $ifresi son derece basit bir yontemle kirilarak sozluk ele gecirildi ve hesabi ele geciren ki$i sozlukte kafasina gore oynamaya ba$ladi. ilk ba$larda izlemesi eglenceliydi ancak daha sonralari hesabi ele geciren ki$i ve bunu izleyen pek cok ki$i sozluge uye olarak hemen uyelikleri onaylandi ve din ile alakali hemen her degere agiza alinmayacak sozler sarfedildi.

bir olu$um acemi insanlar tarafindan yapilmi$tir, hesabini ele gecirmek basittir ve ele gecirirsin sonra da orada at oynatirsin, bu senin becerinle vicdaninla alakali bir $eydir. ancak bir diger yandan ele gecirdigin yerdeki ki$ilerin ve toplum icerisinde ya$ayan pek cok ki$inin kutsal degerlerine bu denli hayasizca ve $erefsizce dil uzatmak, kufurler yagdirmak gormezden gelinebilecek bir durum degildir. durum artik basit br hesap ele gecirme durumundan cikmi$, aleni $ekilde anayasanin cignenmesine kadar varmi$tir.

ote yandan bahsi gecen sozluk sabahin erken saatlerinden bu yana kapali. muhtemelen sozlugun kodlarina vakif olan birisi nihayet uyandi ve sozlugun eri$imini engelledi ki yedekleri yukleyebilsin. eger veritabaninin da yedegi yoksa o zaman durum harbi cok kotu. onca yazan insanin emegine gunah.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol