trt6

independence
giri$im diye bir $ey yoktur ortada her $eyden once.

salt gercek oy avciligidir. doguda ve guneydoguda ya$ayan insanlarin agizlarina bir parca bal calip o bolgelerdeki yerel yonetimleri ele gecirme planinin adimlarindan birisidir. ortaya cikartilan uygulamayi belgelendirmek, tarihe dayandirarak takdir etmek, akp’ye "afferim" demek, kurulan orumcek agina yapi$an sinegin cirpindikca yaydigi titre$imler kadar ho$una gitmektedir akp’nin. bu bir tuzaktir ve bu tuzaga du$en her insan akp’nin av hanesine eklenecek bir cizik demektir.

tarihi okumak, tarihi bilmek bireylerin tekelinde degildir, dolayisi ile bu tarihi sen de bilirsin, ben de bilirim, akp’de bilir, ba$bakan da bilir. tarihsel gerceklerin uzerine kurulan anla$ilmasi guc oyunlar, nihayetinde oyun kurucusunun leyhine sonuclar vermektedir ki bunu son yapilan genel secimlerdeki akp’nin oy arti$indan da rahatlikla gozlemleyebilmekteyiz.

kanmayin bunlara, inanmayin.

salt akp du$manligi yapacak degilim ancak henuz bir tane bile samimi ve ulke menfaatine olan icraatlarina denk gelemedigim icin kalbim $uphe ile dolu kendilerine kar$i. kurtce tv kanalinin acilmasina kar$i degilim, bunu devletin acmasina kar$iyim. devletin eli ile akp hukumeti doneminde acilan bir kurtce kanal ise icime tamamen bagirsak kurtlarini salip bunyemi rahatsiz ediyor.

kurt du$mani degilim, tam aksine insanlari siniflandiran ki$ilerin du$maniyim. cemevlerinin ibadethane olarak sayilmasi, alevi dedelerinin devletten maa$ almasi, cemevlerine baglanan suyun ve elektrigin ucretsiz olmasi gibi du$uncelerle kurtce tv acili$inin ayni doneme denk gelmesi ve tam da bunlarin uzerine yerel secimlerin var olmasi tesaduf kavramini zorlar nitelikte degil mi? ulkede ya$ayan kurt sayisi kac milyon biliyor musunuz? bilmiyorsaniz inceleyin, elde edeceginiz rakamin uzerine bir de ulkede ya$ayan alevi vatanda$larimizin sayisini ekleyin. cikan sonuc oy anlaminda goz korkutucu ve gozden cikartilamayacak olcude buyuk olacaktir.

hayir, ne akp’ye afferim ne de kurtce tv acilmasina. devlet insanlarini siniflandiramaz, devlet kimseye "senin gercek lisanin kurtce, o zaman sana kurt tv si acalim" diyemez, devlet irk ayrimi gozetemez.

devlet sadece devletligini yapar, vatanda$inin refah icerisinde ya$amasini temin eder, vatanda$inin etnik kimligini sorgulayamaz, bu etnik kimlige ait yeni uygulamalar hazirlayamaz. devletin gozunde ben kimsem $ivan da o olmalidir, devletin gozunde ayfer kimse dilan da o olmalidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol