trt6

elma sekeriiii
giri$im tebrik edilmelidir, alkı$lanmalıdır.

neden?

ulus devlet kurma a$amasında her halükarda kan dökülür. döküldü de. ermeniler "türk" topraklarından, sanki yıllardır burada dogan buyuyen nesilden nesile ortak bir kültür olu$turmu$ olanlar onlar degilmi$ gibi, "türk" olmadıkları ve "tehlike" arz ettikleri çin sürüldüler. bi çogu yolda öldü. e tabi çöl yollarında yürümek herkesin harcı degildir.
küçük kızlar alındı, büyüyünce cogu köyde olmak üzere gelin edildiler. türksünüz siz gurur duyun bunla dediler. onlar da duydu.
gurur duyanlardan biri de gecen senelerde agos gazetesinin ba$ yazarıydı. ruhu hür olsun diye beyaz güvercinler savruldu göklere. ama insanların vicdanları sızlamadıktan sonra ne fark ederdi ki?
mevcut söyleme yenildi "biz hrant dink’iz!" diye bagıran ki$iler. sustular. bagırınca sesleri cok fazla çıktı belli ki. mevcut sistem kaldıramazdı bunu.

mevcut sistemin kaldıramadıgı bir realite daha vardı. kürtler. ermenilerin sürülü$ zamanında türklerle bir oldular, ermenilerin sürülmesine yardımcı oldular. cogu ermenilerin evleri onlara kaldı, aga oldular. kim daha cok ermeni kovalayabildiyse bu topraklardan, o kadar da mal aldı. öyle ya, söz almı$lardı büyük yerlerden...
sonra 2.meclisten dı$landılar. hani biz karde$tik?
devrim kendi çocuklarını yer, özür dileriz ama susmanız gerekemkte artık dediler. susmakla susmamak arasında kaldılar. bazısı a$ırıya gitti pkk militanı oldu bazısı diger "türk" cocuklarıyla birlikte her sabah and içti:
türk olmamasına ragmen türküm dedi dogruyum calı$kanım dedi.

kimisi okumadı, asker ocagına gitti. okulda egitim görmeyen askerde görürmü$. türk "milli egitim politikaları" ba$arılı oldu. ben kürt laz yugoslav karı$ımı bir ki$i olmama ragmen türküm dedim.
türklük toprakla bagıntılı dediler, kürtün bi tanesi ne mutlu türküm diyene dedi, sus lan kürt dediler, bir küfür gibi sarfettiler etnik kimligini onun.
kanla bagıntılı türk olmak dediler sonra, ortaasyanın kafatası bizlerden gelmeymi$, bütün ortadogu dilleri bizlerden türemi$. mi$ mi$ mi$.
ben $imdi nasıl türk olayım peki? kan baglantım yok?
biz neyiz biz kimiz?!

sen eger birle$mi$ milletlerin insan hakları evrensel beyannamesine imzanı caktıysan ss yapacaksın bu reformları.
ha sen beni dü$ün ya da kendini dü$ün. h,iç farketmez.


sen kalıcı bir degi$im rüzgarı yaratabiliyor musun ben ona bakarım karde$im!


bravo akp! yaptıgın en güzel $eydi bu senin. herkesin hakkı var bu vatanda. verebildigine sevindim, gercekten.
(bkz: yigidi öldür hakkını ver)

not: yukarda yazıdıgım realiteler belgelere dayanmakta. hadddii leeennn! demeden önce bi durup "insanca" dü$ünün. etnik kimliginizi ön plana almadan... akademik kaynaklardan alınmı$tır bu yazılan $eyler. yazarları makaleleri sayfa numarasına kadar isteyene saglayabilirim. "mevcut söylem" hep söylenir, okumayanlar da inanır!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol