istanbul bilgi üniversitesi

benduruyorumsebagitti
alanında uzman, mertliğini ve tabii ki duruşunu, hem de en zor zamanlarda, kanıtlamış hocaları bünyesinde barındıran türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri.

- öğrencisinin kılık kıyafetiyle ilgilenip faşistlik yapmaz.

- öğrencisinin cinsel tercihiyle ve bu cinsel kimliğini medeni bir şekilde ifade etme arzusuna engel olmaz. bu yüzden bünyesinde gay-lezbiyen öğrenci kulübü olan tek üniversitedir.

- medeni bir ülkede; başbakanlık binasının bugünkü durumu da, inönü stadı gibi, süzer plaza gibi ucubelerde olmaz. yine medeni bir ülkede ticaret ve sanayi, nüfusun büyük çoğunluğu bir bölgeye toplanmaz. on yılların sorunlarını çözecek olan merkezi yönetim bunu yapmıyor diye, üniversite kendince çözmüler bulmuş. "biz kent üniversiteyiz" diye yola çıkmıştır, "kampus alanı bulduk da yapmadık mı?"... "bak bulduk ve yaptık: santralistanbul"

-bilgi üniversitesi’nin sahibi: bilgi vakfı ve başkanlığını oğuz özerden’in yaptığı mütevelli heyetidir.
kurucuları: oğuz özerden, latif mutlu, prof.dr. asaf savaş akat, bülent akarcalı, prof.dr. uğur alacakaptan, prof.dr. toktamış ateş, orhun çavdar, prof.dr. lale duruiz, yiğit ekmekçi, orhan gemicioğlu, halit kakınç, prof.dr. gülten kazgan, prof.dr. serdar mutlu, zafer mutlu.

*kimsenin kılık kıyafetine, yaşam tarzına, inancına, düşüncesine karışılmayan bir ortam, olsa olsa dış kaynaklıdır. bizim kültürümüzde böyle şeyler yoktur?
mu?

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol