sivas katliamı

sitare
on beş yıl önce sivasta madımak otelinin yakılması sonucu pir sultan abdalı anma şenliklerinin iğrenç bir şekilde sonlanması olayıdır.

aziz nesinin sivas halkını kışkırmasının yanısıra sivasta devrim yeminlerinin edilmesi, valinin bile aralarında olduğu kalabalıkların devrim şehitleri için saygı duruşunda bulunmaları, bazı merkezi camilerde cuma namazı kılanların göstericiler tarafından rahatsız edilmesi... falan filan...

sayılabilecek binlerce sebep bulabilirim ama bir sivaslı olarak o otelde hayatını kaybeden bir gencin anasının yada sevdiklerinin bir damla gözyaşının bile karşılığı olamaz. onların içindeki acıyı bir nebze bile azaltamaz.

bugün sivas sokaklarında sessizlik var.

o acı günde görevini yapmayan polis şimdi nerdeyse bütün köşebaşlarını tutmuş. o gün sivasta devletin temsilcisi olan vali(ki o gün valilik taşlanmıştır malesef sivasta en büyük merci olan vali efendi sadece masasının altına girmiştir. kılını bile kıpırdatmamıştır.) şimdi dimdik ayaktadır ve her hangi bir olaya sebebiyet vermemek için çabalamaktadır.

anlayacağınız o acı günde sivasta olmayan devlet şimdi bütün gücüyle sivaslının üstüne abanmaktadır.

ayrıca bu olayı lanetlemek için sıvasa gelen insanlarda sivaslılara sözle, bakışlarıyla tacizlerde bulunmaktadırlar.

siyasi partiler bu olaydan rant sağlamak için ortalarda parti arabalarını dolaştırarak biz sizin yanınızdayız demeye çalışıyorlar.

15 yıl önce aklınız neredeydi. 8 saat boyunca sivasta birşeyler oldu ve iktidarda bulunan bir sağ ve bir sol parti başkanları ne yaptı.

hiç. evet sadece hiç bir şey.

şimdi herkes bu olaydan bile rant elde etmeye çalışıyor, kimse oturupta bu olayın perde arkasını konuşmuyor. sadece sapma sapan şeylerle halkı uyutuyorlar.

bu vatan bütün kültürleriyle, etnik gruplarıyla bir bütün ve asla bu bütünlük bozulmayacaktır.

ve ne acıdır ki ateş sadece düştüğü yeri yakıyor.

#802776

edit: yuh artık. bu entryi kötülemekteki amacınız neydi bilmiyorum ama - sonsuza kadar bile gitse benim yazdıklarım tamamen doğrudur. şu an da sivastayım ve sivasta madımak otelinin olduğu caddeye bağlanan bütün yollar kapalı, bankalara bile gidemiyorsunuz. 15 yıl önce görevini yapmaktan aciz olan devlet, 15 yıl sonra bu olayı protesto etmeye gelenlere ve sivas halkına eziyet etmektedir.

bu gerçektedir. hiç bir şey bilmeden sadece militanca bu olayı yorumlayıp eksi oy vermek madımak faciasında sizde sivasta olsaydınız o otel yanmaya başladığı zaman böğürenlerden biri olacağınız anlamına gelmektedir. istediğiniz kadar da eksi oy verebilirsiniz.

kimse bu olaylar yüzünden sivas halkına eziyet edemez, onlara hakaret edemez.

bu olaylarda en az suçlulardan biridir sivas.
bir sivaslı olarak ta sivasın suçsuzluğunu savunmak en doğal şey. ayrıca sivası savunurken bu olayı gerçekleştiren orusp çocuklarını savunmuyorum. onlar için belkide en ağır şeyleri söyleyen ve yazanlardan biri olarak lütfen önyargılarınızı biraz olsun atın.

allah aşkına biraz araştırın at gözlüklerinizi çıkartın. bu ülke bu topraklar bizim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol