rabbim geri dondur

sepulturk
çocukları korkutarak dini sevdirmeye çalışan beyinden yoksunların çektiği, benim ülkemde de lise öğrencilerine izletilen filmin adıdır. gaziantepte bir lisede kendini bilmez bir din kültürü hocası tarafından öğrencilere izletilmiş bu film ki ben bile izlerken gerim gerim gerildim şu yaşımda.

konusu kısaca;

"bu sırada uykuya dalan hasanın yanına, elinde orak beyaz kıyafetli ölüm meleği (azrail) geliyor ve çırpınarak direnen kurbanının canını alıyor. hasan, bir imam tarafından yıkanıyor, kefenleniyor, gömülüyor. yıkama sırasında şeytan da hasana kaynar su döküyor. hasan gömüldükten sonra zincirlerle bağlı olarak cehenneme götürülüyor.

siyah kıyafetler içindeki şeytan, "gel hasan gel. benim dostumsun. sen nereye gittiysen benim esirim oldun. yoldan çıkmana vesile olan arkadaşlarınla tanışmana ben vesile oldum" diye onu karşılıyor."

bu ne bağnazlıktır, bu cesareti bu insanlar nereden alıyorlar anlamıyorum. o ulvi görevini yerine getirmiş kendini bilmez din kültürü hocası şimdi girdiği büyük sevabın(!) huşusu ile beraber evinde huzur dolu yatıyordur. tutuklandı bu kişi ama ya salınmıştır ya da yakın zamanda büyükleri tarafından salınacaktır ve terfi alacaktır.

http://tinyurl.com/4wnsg9
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol