müjde ar

chavez
fazıl say’ı destekler nitelikte açıklamalar yaparak ülkeyi terk etmek istediğini belirtmiştir.
fazıl say’ın çıkışını yersiz ve gereksiz, anlık bir feveran olarak nitelendiren ben, müjde ar’ın söylemini ise son derece populist bir söylem olarak karşıladığımı belirtmeliyim. bu fikrimi ise kavramlarla desteklemek isterim. vatansever diye bir tabir vardır ki dünyanın her dilinde bu anlama gelen bir kelime mutlaka vardır. anlamı hepimizin malumu... ingilizce karşılığı için:
(bkz: patriot)
ama bu yaşıma kadar hükümetsever ya da düzensever gibi bir tabir duymadım, büyük ihtimalle böyle bir kelime olmamasından!!!!!
atatürk’ün bursa nutkunu bilen, özümseyen bir vatansever olarak söylemeliyim ki, ülkeyi terk etmek sadece sizin götünüzü kurtarır. peki, yarısı seyahat için bile vize alamayan bir ülkenin evladı olarak, dahasi atatürk çizgisi takipçisi olduğunu ilan ederek bunu içinize nasıl sığdırırsınız?
ama siz ve sizin gibiler zorlanmaz bile...
ama; say, ar ve aynı düşüncede olanlar şunu bilsinler ki; onlar öldüğünde arkalarından ne gülünün solduğu akşam’ı yazacak bir erdal öz, ne darağacında üç fidan’ı yazacak bir nihat behram, ne de mare nostrum’u yazacak bir can yücel olmayacak...

uğurlar olsun...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol