mc hammer dansı

wily blake
üzerimde büyük bir etkisi bulunan, güzel insan mc hammer’ın dillere destan olmuş dansıdır.

bilindiği gibi rap aleminde dans deyince insanın aklına ilk gelen isim mc hammer’dır. hatta mc hammer bu konuda o kadar önemli işler başarmıştır ki ondan sonraki rapperlar bu figürlerden daha etkileyicilerini yapamayacaklarını bildiklerinden dans olayını tamamen bırakıp sadece el kol hareketleri ile yetinerek ikide bir ’ben şu yakadanım’ manasında mikro milleyetçi şoven yaklaşımlar sergilemeye başlamış, koreografi babında koca popolu bir hatunları sahneye salıp ’shake that ass girl’, ’shake that ass bitch’ demekten başka bir şey yapamaz hale gelmişlerdir.

mc hammer fenomeninin ciddi bir bölümünü oluşturan bu dansı kelimeler ile ifade etmek imkansıza yakın olsa da en büyük özelliğinin müziğinden aldığı enerji ile bir dakika bile yerinde durmamak, hoplayıp zıplamak, oraya buraya koşturmak olduğunu söyleyebiliriz.

bling blig rezilliğine hiç bir zaman meyletmemiş mc hammer’ın muazzam vucudunun ve leylek misali salladığı adeta serbest düşüşe bıraktığı kollarının dansına olan etkisi yadsınamaz bir gerçektir. ancak hareketlerinin bu denli büyüleyici olmasının ardında yatan en önemli unsur mc hammer salvaridır.
onun sayesinde en ufak bir bacak figurü bile dalga dalga büyümekte ve izleyende sürkeli bir hareket hissi yaratmaktadır.

ayrıca mc hammer’ın bacakları her daim ayrıktır. bu durumun normal bir pantolon (özellikle dönemin yüksek belli ve dar kesim jeanleri) ile ne derece komik duracagı, hatta kimi kesimlerce yanlış anlaşılacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek. işte bunu engelleyen mc hammer salvaridır.

bu şalvarın verdiği güç ile mc hammer istediği zaman bacaklarını o yana bu yana sallayabilir, dilediği zaman ve dilediği ölçüde ayırabilir fakat hiç bir zaman itici görünmez.

koca adımlar atmasına rağmen olduğu yerde sabit kalmak, bacakları iki yana ayırıp, hafif çömelerek, bir sağa bir sola yengeç şeklinde bıdı bıdı hareket etmek, 360 derece dönüp bir anda sol ayagının altını gösterip aynı hız ile geriye dogru sıçrayarak elini çırpmak... türü figurleri insanlığa kazandırdığı için kaybolmaya yüz tutmuş degerlerimizden mc hammer’a teşekkürü bir borç bilirim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol