ekrem imamoğlu'nun hapis cezası ve siyasi yasak alması

independence
bilindigi uzere ekrem imamoğlu "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" seklinde bir soz soylemisti. süleyman soylu bu sozun kendisine soylendigini belirtip dava acmisti. ote yandan ysk uyeleri de bu sozun kendilerine soylendigini soyleyerek dava actilar.

dun davanin karar gunuydu ve karar verildi. ekrem imamoğlu “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” gerekcesi ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

elbet daha kararın istinaf ve yargıtay surecleri var. normalde bu surec 2-3 senede ancak tamamlanir ancak davanın normal bir dava olmamasi, verilen kararin hicbir kosulda hukuk cercevesinde olmayıp siyasi bir karar olmasini da goz onunde bulunduracak olursak, istinaf da yargitay da bir ay icerisinde kararlarini verebilir. eger karar ust mahkemelerde bozulmazsa imanoglu sabah cezaevine girip ogleden sonra cikacak ancak siyasi yasak ne yazik ki gecerli olacak.

benim gorusume gore mahkeme resmen imamoglu'nu yeni cumhurbaskani ilan etti bile.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol