god of war

galahad
Bu oyunun pc'ye duyurulduğu haberini vermeye geldim. Ama oyun hakkında da birkaç şey söyleyeceğim.

Bugün yapılan duyuruyla god of war(2018), 14 ocak 2022 tarihinde pc platformuna geliyor. Artık bütün playstation özel oyunları pc'ye kesin olarak gelecektir diyebiliriz. God of war bu konuda en belirsiz oyundu, onun da gelmesiyle geriye kalanın önemi kalmadı.

Şimdi konuya gelirsek, ben çok sıkı bir gow fanı değilim. Ancak ps2 zamanlarında epey vakit gömmüşlüğüm var. Sadece oyun olarak değil, mitolojiye yakınlığımdan da dolayı oyuna ekstra samimiyet duyuyorum. Ama bir last of us kadar önemli değildir gözümde.

Burdan oyuna gelirsek, her şeyi neredeyse kusursuz yapan ve eksiklerinin çok az olduğu bir yapım. Teknik olarak kusursuz, hikayesi belki eleştirilebilir ama onu da bence oyun içinde karşılaştığımız karakterlerle falan çok iyi tamamlıyorlar.

Peki benim için bu oyun neden "çok iyi" değil ?

Aslında ilk ve tek sebebi, olayı daha iyi item düşürme mantığına getirmeleri. Kamera açısının değişmesi falan hiç sorun değil. Çok da iyi olmuş ama olayın içine mmo oyunmuş gibi daha iyi zırh, daha yüksek damage olan silah işi girince; ben bi kendimi geri çektim.

Önceden nasıldı, atıyorum hadesi öldürüyorsun aldığın bir tane item var ve bu item yine atıyorum düşmanlara zehir veriyor. Herhangi bir sayısal damage değeri yazmıyor. Verilen hasar belli, işlevi belli. Benim gow serisinde sevdiğim olay buydu.

Bu oyunla birlikte aynı zırhın 30 defansa sahip olanı ve yine o zırhın 40 defansa sahip oluşunu görünce gittim ben. Bakın bu olay yanlıştır demiyorum sadece gow gibi bir serinin dünyasına uyan mekanik değil.

Kratos zaten tanrı anasını satayım. Daha iyi item loot etme işi ne arasın bu oyunda ? Uymadı, olmadı bence. Ancak oyuna bir şeyler ekleyerek çeşitliliği çoğaltmaları gerekiyordu ve yapmak zorunda kaldılar. Yoksa yapımcı ekibin de içine sindiğini düşünmüyorum.

Kısacası gow iyidir, hoştur ama bu bahsettiğim mevzu yüzünden benim için efsane olamamış oyundur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol